LEPE VESTI IZ BANJALUKE: Za jednu noć rođeno 10 beba, pet devojčica i 5 dečaka
Foto: Kurir/ T. Ilić

ne boje se korone

LEPE VESTI IZ BANJALUKE: Za jednu noć rođeno 10 beba, pet devojčica i 5 dečaka

Bosna i Hercegovina -

U moru crnih vesti ,iz Banjaluke nove lepe vijesti .Samo protekle noći rođeno je 10 zdravih beba, 5 dečaka i 5 devojčica.I tako je svaki dan Srpkinje u Banjaluci rode od 15 do 20 beba i nastavljaju porodičnu lozu i ne daju da koronu a i neprijatelji unište Srbe na ovim prostorima.

Mlade majke i očevi i u koroni prave decu, jer deca su najveće blago i radost.

Korona je odnela dosta života pa i mladih ljudi, a samo u Banjaluci blizu 2.000, što je velika brojka. A da u Republici Srpskoj bude više dece brinu se i Milorad Dodik član Predsedništa BiH, Željka Cvijanović Predsednik Republike Srpske i Vlada Republike Srpske na čelu sa premijerom Radovanom Viškovićem,koji su već pre dve godine donele zakonske propise, kojima se majkama daju beneficije za svako rođeno dete .

U Banjaluci je formirana Fondacija "Deca nam se rađala"na čijem čelu je Dr Vlado Đajić direktor Kliničkog centra Banjaluka,koji je svoj poslanički dodatak dao za pomoć porodicama - majkama koje rađaju decu, a majke srećne što su rodile zdrave bebe pa Dr.Vladu Đajića uzimaju za kuma ,a kum iz vlastitog džepa daruje bebe novcem i poklonima ,a Željka Cvijanović Predsednik Republike Srpske daruje bebe sa zlatnikom a i novcem .

Pa nista lepse "Srbi pravite decu -Deca nam se radala!" da nam loza Srpska opstane.

Kurir.rs/Nikola Žunić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track