IMAM PUCAO NA HADŽIJU U VIŠEGRADU: Mediji tvrde da se incident desio na lokalnom groblju
Foto: Profimedia

sukob

IMAM PUCAO NA HADŽIJU U VIŠEGRADU: Mediji tvrde da se incident desio na lokalnom groblju

Bosna i Hercegovina -

Policijska stanica Višegrad je u subotu u poslepodnevnim satima zaprimila prijavu da je na mesnom groblju u ovom gradu došlo do upotrebe vatrenog oružja.

Nakon izlaska na teren policajci su utvrdili da je došlo do prepirke između osoba inicijala S. N. i A. A. iz Višegrada, a zatim i do upotrebe vatrenog oružja.

Kako pišu "Nezavisne novine", pozivajući se na neimenovani izvor, Nusret S., imam iz Višegrada, osumnjičen je da je nakon svađe sa sugrađaninom hadžijom Azizom A. u subotu pucao iz pištolja na mesnom groblju u Višegradu.

Očevici su naveli da je među njima prvo izbio verbalni sukob u vezi s dvorištem groblja, a potom je Aziz A. navodno komadom drveta krenuo prema imamu, koji je potom ispalio hitac. Srećom, niko nije povređen.

Iz MUP-a RS su se o ovom događaju oglasili saopštenjem u kojem navode da je o svemu upoznat dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, koji je naložio da se u redovnoj proceduri dostavi Izveštaj protiv S. N. za krivično delo izazivanja opšte opasnosti.

Kurir.rs/Klix.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track