BORIS DŽONSON ODGOVORIO MAJCI STRADALOG BOSANCA: Žalim za ubijenim Svenom, obračunaćemo se sa bandama (VIDEO)
Foto: EPA / Simon Dawson / POOL, Profimedia

student poreklom iz bih ubijen u londonu

BORIS DŽONSON ODGOVORIO MAJCI STRADALOG BOSANCA: Žalim za ubijenim Svenom, obračunaćemo se sa bandama (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

Premijer Velike Britanije, Boris Džonson, kazao je da se čini "apsolutno sve" na suzbijanju nasilnog kriminala, nakon što ga je majka i bivša aktivistkinja Konzervativne stranke, inače Mostarka, Jasna Badžak molila za pomoć jer je njen sin Sven (22) brutalno ubijen nožem u Londonu, a njegov prijatelj Bobi (17) teško povređen.

Inače, Sven je bio ambiciozni mladić koji je želeo da bude advokat, a živeo je u zapadnom Londonu. On je ubijen, a njegov prijatelj se bori se za život nakon što ih je progonila i napala banda u Kilburnu.

Premijer Džonson je novinarima kazao da su njegove misli i molitve usmerene na gospođu Badžak i njenu porodicu "u žalosti zbog gubitka sina".

"Mislim da je ono što se događa na ulicama naših gradova, vrlo tužno i želim videti djecu zaštićenu od kriminalnih bandi, zločina noževima i kulture nasilja", naveo je Džonson.

Dodao je i da je zabrinut da bi moglo doći do porasta stope kriminala dok se zemlja oporavlja od zatvaranja zbog pandemije koronavirusa.

Takođe je naveo da se ulažu napori kako bi se osigurao "oštar odgovor policije ", ali i "da se osigura da deca i mladi imaju aktivnosti koje će ih skloniti od nihilističke kulture bandi“.

"To nije uteha majci koja je u žalosti, ali činimo apsolutno sve što možemo da se borimo protiv tih bandi", poručio je.

Sven Badžak
foto: Facebook/Sven Badzak

Podsetimo, Svenova majka Jasna ranije je britanskim novinarima kazala da ne veruje da se takvo zlokobno naselje dogodilo njenom sinu. Ona je navela da je Sven otišao u prodavnicu po sok kada je napadnut.

Mladićev otac Dragomir Mikulić, koji je inače vlasnik građevinske firme, takođe je skrhan od bola.

"Jednostavno je napadnut bez razloga. Svi su ga voleli", kazala je Badžakova.

Sven je diplomirao sociologiju, ali je želeo da bude pravnik. Upoznao je premijera i druge poznate konzervativne političare još dok je bio dečak, tačnije, kroz Jasnin predizborni rad sa strankom.

Kada su je pitali koja je njena poruka premijeru Džonsonu rekla je: „Ovo su dete i majka koji su vam pomogli da budete izabrani. Poznavali ste Svena. Jako ste ga voleli kao svog partnera.

Želim da čujem od njih, Borisa Džonsona, Dejvida Kamerona i Džordža Ozborna da kažu policiji da radi svoj posao, uhvate počinioce, prikupe dokaze i osude ih", kazala je Jasna pa je pozvala sve koji imaju informacije o tome šta se dogodilo da se jave njoj i policiji.

Kurir.rs/Avaz

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track