DODIK O SARADNJI SA KINOM: Zainteresovani smo za energetiku i auto-puteve
Foto: Tanjug Printscreen

ekonomska saradnja

DODIK O SARADNJI SA KINOM: Zainteresovani smo za energetiku i auto-puteve

Bosna i Hercegovina -

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da se Kina pokazala kao jedan od značajnijih partnera BiH.

Dodik je rekao da je onlajn samit sa 17 zemalja Centralne i Istočne Evrope bio prilika za analiziranje ranije odobrenih projekta i razgovor o novim ulaganjima.

"Kina se tu pokazala kao jedan od važnih partnera, koji nije oklevao da realizuje ono što se dogovori i to nam daje optimizam da ćemo i u budućem vremenu, svi zajedno, pogotovo mi u BiH i Republici Srpskoj, animirati i zainteresovati Kineze koji su nam veoma važni", rekao je Dodik za Kinesku medijsku grupu, prenela je Srna.

Dodik, koji je bio jedan od učesnika jučerašnjeg Samita lidera Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope, rekao je da "postoji dugačka lista projekata i u Republici Srpskoj i u Federaciji BiH i zainteresovanost za angažman i korištenje sredstava iz programa koji je promovisan 2012. godine i koji se pokazao održivim u uslovima globalne neravnoteže".

"Format "17 plus 1" daje šansu, pre svega nama ovde, da na brz i efikasan način dobijemo dodatna sredstva i partnere kako bismo išli dalje", naveo je Dodik.

On je dodao da je BiH zainteresovana za projekte iz oblasti energetike, ali i za puteve i auto-puteve, a jedan od tih projekata je vezan za Tuzlu i tamošnju termoelektranu.

"To je u nekoj fazi kad treba da zvanično počnu radovi i mislim da je sve ispregovarano", kazao je, između ostalog, Dodik.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track