UŠLI NA LAŽNE PASOŠE: Otkriveno kako su pohapšeni kavčani stigli na Jahorinu! Kršić definitivno kavčanin
Foto: Printscreen/RTRS

Akcija policije rpeublike srpske

UŠLI NA LAŽNE PASOŠE: Otkriveno kako su pohapšeni kavčani stigli na Jahorinu! Kršić definitivno kavčanin

Bosna i Hercegovina -

Specijalci policije Republike Srpske kasno sinoć uhapsili su četvoricu visokopozicioniranih članova kavačkog klana Jahorini u jednom hotelu. Među uhapšenima je i Milan Kršić državljanin Crne Gore za kojim su bile raspisane mešunarodne poternice, koje su iznenada povučene, kao i telohranitelji, a veruje sa da su u BiH ušli na lažni pasoš.

I dok mediji u regionu prenose da je Kršić član škaljarskog kriminalnog klana, iz crnogorskih bezbednosnih struktura ističu da je uhapšeni telohranitelj visokopozicioniranog člana kavačkog klana. Više sagovornika iz Uprave policije (UP) potvrdilo je kasno sinoć Vijestima da je policija na Jahorini razoružala i uhapsila nekoliko članova kavačkog kriminalnog klana.

Sarajevski Avaz navodi da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske priveli Milana Kršića iz Crne Gore, jednog od vođa škaljaraca. Uhapšena su i njegova dvojica telohranitelja, koje su specijalci razoružali.

Za Kršićem je aktivirana međunarodna poternica zbog više krivičnih dela.

Prema navodima Avaza za Kršićem su bile raspisane tri međunarodne poternice, ali su sve povučene, tako da je nejasno kakav trenutno status ima u eventualnoj istrazi.

Istražuje se na koji način su pripadnici škaljarskog klana ušli u BiH. Pretpostavlja se da su imali lažne pasoše.

Kurir.rs/Avaz/Vijesti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track