UREDNIK SARAJEVSKOG MAGAZINA START PORUČUJE: Dobili smo vakcine, ali zahvaljujući Vučiću! (VIDEO)
Foto: Youtube/FACE HD TV, Marina Lopičić

zahvalnost

UREDNIK SARAJEVSKOG MAGAZINA START PORUČUJE: Dobili smo vakcine, ali zahvaljujući Vučiću! (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

Već danima regionalni, ali i svetski mediji pišu da Srbija sa uspehom vakciniše građane protiv koronavirusa. Ima i naših suseda koji su vrlo nezadovoljni kako njihovi lideri upravljaju ovom krizom, na šta se osvrnuo i Dario Novalić, urednik političkog magazina Start.

Na televiziji Face iz Sarajeva izneo je svoje mišljenje.

"Baš ništa ne znamo o tome kad ćemo se, kako i kojim vakcinama vakcinisati. Obećano je da će vakcine stići u januaru, pa u februaru.. evo tek danas stiglo 2.000 doza u Banjaluku. I doći će još 5.000, no, ne našim trudom i zalaganjem, nego iz Srbije, direktni dar predsednika Vučića koji tvrdi da će se uskoro vakcine protiv korone početi proizvoditi u Srbiji. Za Srbiju i Evropu. Valjda ćemo dobiti neku pristojnu količinu kada Srbija sve to pokrene. Ako ne, nije problem, opet ćemo dobiti donaciju vakcina iz Srbije! Da mi je imati pravu pravnu državu, pravog državnog ministra zdravlja, barem nekog pametnog da sve ovo organizuje, samo par meseci dok se ne vakcinišemo, a onda vi gonite po starom, raspravljajte ko će kakav auto kupiti, ko će s kim u koaliciji... Samo nam vakcine dopremite", poručio je Novalić.

Podsetimo, Vlada Srbije osigurala je 5.000 doza vakcina za imunizaciju protiv koronavirusa zdravstvenih radnika u Republici Srpskoj, što je rezultat ranijeg dogovora predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track