Najnovije vesti

DODIK I CVIJANOVIĆ ČESTITALI PORFIRIJU IZBOR ZA PATRIJARHA: Uverenje da ćete biti mudar i odgovoran duhovni vođa naroda!
Foto: Youtube prtscr / RTRS

čestitke iz rs

DODIK I CVIJANOVIĆ ČESTITALI PORFIRIJU IZBOR ZA PATRIJARHA: Uverenje da ćete biti mudar i odgovoran duhovni vođa naroda!

Bosna i Hercegovina

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik i predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović čestitali su mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom Porfiriju na izboru za patrijarha srpskog, uz uverenje da će biti mudar i odgovoran duhovni vođa.

"Vaša svetosti, povodom izbora na patrijaraški tron želim da Vam prenesem iskrene čestitke i srpskog naroda iz Republike Srpske i BiH sa željom da nastavite svoj rad za dobrobit Srpske pravoslavne crkve i njenih vernika", istakao je Dodik.

On je izrazio uverenje da su SPC i pravoslavni vernici dobili dostojnog naslednika blaženopočivšeg patrijarha Irineja koji će uspešno predvoditi patrijaršijski tron i pravoslavni srpski narod.

"Siguran sam da ćete biti mudar i odgovoran duhovni vođa našeg naroda i da ćete u ovo teško vreme širiti duh jedinstva, dobrote i ljubavi. Izražavam najiskrenije želje da dugo godina dostojno upravljate SPC koja je uvek bila uz svoj narod i njegov duhovni i moralni oslonac", naveo je Dodik u čestitki.

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović uz čestitke je istakla je da je uverena da da će, svojom mudrošću i otvorenim pristupom, patrijarh Porfirije uspešno voditi pravoslavni narod.

"Povodom Vašeg izbora na patrijaraški tron, u ime srpskog naroda iz Republike Srpske i svoje ime, upućujem Vam čestitke sa iskrenim željama da učinite sve što je u Vašoj moći za dobrobit Crkve i naroda", navela je Cvijanovićeva, saopstila je Informativna služba predsednice Republike Srpske.

Cvijanovićeva je dodala da je "SPC uvek bila uz svoj verujući narod, njegov pouzdan duhovni i moralni oslonac i dostojanstveno prolazila kroz različita iskušenja".

"U uverenju da ćete dostojno i savesno obavljati poverenu Vam časnu dužnost i nastaviti da jačate jedinstvo i sabornost SPC-a i biti snažan zaštitnik i čuvar naše tradicije i identiteta, srdačno Vas pozdravljam".

Kurir.rs / Tanjug,   Foto: Youtube prtscr / RTRS

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...