MINISTAR ZDRAVLJA SRPSKE: Vakcinacija se u Srbiji obavlja fenomenalno, lider ste u regionu
Foto: Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске

obišao beogradski sajam

MINISTAR ZDRAVLJA SRPSKE: Vakcinacija se u Srbiji obavlja fenomenalno, lider ste u regionu

Bosna i Hercegovina -

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić posetio je danas Beogradski sajam i rekao da se masovna vakcinacija protiv korona virusa u Srbiji "obavlja fenomenalno".

On je došao na Sajam da se uveri kako se obavlja imunizacija građana na najvećem punktu u zemlji ocenivši da je Srbija u tome lider.

U Srbiji je do sada vakcinisano oko 5.000 zdravstvenih radnika iz Republike Srpske, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar, dodajući da će naša zemlja ustupiti informacioni sistem za vakcinaciju Republici Srpskoj, da bi mogli da ga koriste kada budu imali dovoljno vakcina.

Šeranić je rekao da će se proces vakcinacije radnika iz zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj u narednoj sedmici proširiti i na radnike iz privatnih zdravstvenih ustanova, kao na one iz privatnih, javnih i socijalnih ustanova, pre svega iz staračkih domova.

Lončar je nakon današnjeg sastanka sa Šeranićem rekao da vakcinacija zdravstvenih radnika iz RS u Loznici, Šapcu, Sremskoj Mitrovici teče odlično.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track