DODIK RAZGOVARAO SA POTENCIJALNIM INCKOVIM NASLEDNIKOM I PORUČIO: Kancelariju visokog predstavnika u BiH treba zatvoriti!
Foto: EPA/Vladimir Stojković

telefonski razgovor

DODIK RAZGOVARAO SA POTENCIJALNIM INCKOVIM NASLEDNIKOM I PORUČIO: Kancelariju visokog predstavnika u BiH treba zatvoriti!

Bosna i Hercegovina -

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine, Milorad Dodik, danas je telefonom razgoivarao da Kristijanom Šmitom, kandidatom Nemačke za novog visokog predstavnika u BiH, i obavestio ga o stavovima Republike Srpske o tome.

Dodik je Šmitu preneo stav Republike Srpske da je "potrebno zatvoriti Kancelariju visokog predstavnika u BiH (OHR)" i da su "način imenovanja i nadležnosti Visokog predstavnika određene isključivo Aneksom 10 Dejtonskog sporazuma", saopštio je Dodikov kabinet.

Valentin Incko
Valentin Incko foto: Profimedia

Preneto je da je Dodik rekao da je "odgovornost za budućnost države na izabranim predstavnicima vlasti, a da svi procesi, uključujući i pomoć međunarodne zajednice, moraju biti zasnovani na miru i volji naroda".

Bundestag je nedavno zvanično kandidovao Šmita za novog Visokog predstavnika u BiH, koji bi na toj funkciji trebalo da nasledi Austrijanca Valentina Incka.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track