Najnovije vesti

SPREMA SE MASOVNO SAMOUBISTVO DECE NA TIKTOKU: Policija poslala dramatično upozorenje
Foto: Profimedia.rs

Interpol poslao preventivnu informaciju

SPREMA SE MASOVNO SAMOUBISTVO DECE NA TIKTOKU: Policija poslala dramatično upozorenje

Bosna i Hercegovina
17:57h

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apelovalo je na sve roditelje da provere aktivnosti svoje dece na društvenim mrežama, nakon što je zaprimilo obavještenje od Interpola da je na TikToku za danas najavljeno masovno samoubistvo mladih osoba na ovoj društvenoj mreži.

"Stoga Ministarstvo apeluje na sve roditelje, posebno na one koji znaju da su njihova djeca aktivna na društvenim mrežama i da imaju profil na TikTok-u, da odmah provere aktivnosti svoje djece na društvenim mrežama. Takođe da im ovih dana posvete posebnu pažnju, u smislu stalnog nadzora", apeluju iz MUP-a na roditelje.

Iz MUP-a napominju da se prema do sada prikupljenim informacijama, ovaj poziv odnosi na lokalnu TikTok grupu u Rusiji, ali da je ipak u cilju prevencije bilo kakve negativne posledice potrebna maksimalna opreznost.

"Na teritoriji Republike Srpske već se vrše provjere navedene informacije, odnosno da li je bilo evidentiranih prijava da se navedeni ili slični sadržaji dijele", zaključuju u Ministarstvu.

Kurir.rs/Nezavisne

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...