OTAC PRODAO ĆERKU (13) I PRISILIO JE NA UDAJU: Maloletnica više puta bežala, policija je pronašla u zapuštenom stanju
Ilustracija, Foto: Profimedia

strašan slučaj

OTAC PRODAO ĆERKU (13) I PRISILIO JE NA UDAJU: Maloletnica više puta bežala, policija je pronašla u zapuštenom stanju

Bosna i Hercegovina -

Tužilaštvo Brčko distrikta podiglo je optužnicu protiv N.M. (35) zbog sumnje da je ćerku (13) prisilio na udaju za muškarca B.Š. od čije je porodice za to primio novčanu naknadu.

N.M. se tereti za krivično delo trgovina ljudima za koje je propisana kazna zatvora od najmanje 10 godina, kao i za krivično delo nasilje u porodici, za koje se može izreći zatvorska kazna od jedne do pet godina.

Optužnica tereti oca da je ćerku, nakon što je pobegla, uz pretnje i uslovljavanja vratio porodici B.Š, a nakon novog bekstva, policija je maloletnicu u zapuštenom stanju pronašla u gradu, posle čega je smeštena u namensku ustanovu.

Otac je optužen i da je prethodno vršio nasilje nad njom, čineći to i prema supruzi, verbalno i fizički ih zlostavljajući najčešće pred drugim maloletnim članovima porodice i tako ju je naterao na vanbračnu zajednicu.

Optužnicu je Osnovni sud distrikta u celosti potvrdio.

Tužilaštvo je nedavno podiglo optužnicu zbog trgovine ljudima i protiv muškarca Š.Š. (26) zbog sumnje da je navođenjem na prosjačenje i prostituciju iskorišćavao maloletnu suprugu, navedeno je u saopštenju.

Kurir.rs/Atv/Srna

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track