POLICIJA TRAGA ZA MARKOM MOMIĆEM: Sumnja se da je pretukao Mihajla Stupara Šmita pa ga pregazio kolima
Foto: Facebook, Avaz/Policija BiH

gnusno ubistvo

POLICIJA TRAGA ZA MARKOM MOMIĆEM: Sumnja se da je pretukao Mihajla Stupara Šmita pa ga pregazio kolima

Bosna i Hercegovina -

Prijedorska policija traga za Markom Momićem zbog sumnje da je ubio Mihajla Stupara zvanog Šmit čije je telo u četvrtak pronađeno kod reke Sane u naselju Raškovac.

"Policijski službenici traže Marka Momića iz Prijedora, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo teško ubistvo. Pozivaju se građani da ukoliko primete muškarca sa fotografije da o tome obaveste najbližu policijsku stanicu ili pozovu servisni broj 122", saopšteno je iz PU Prijedor.

Marko Momić
foto: Avaz/Policija BiH

Podsetimo, Stuparovo telo je pronađeno u blizini reke Sane. Imao je višestruke povrede glave i sumnja se da je nasmrt pretučen bejzbol palicom, a najverovatnije i pregažen automobilom.

Stupar je odranije poznat policiji po krivičnim delima povezanim sa trgovinom narkoticima.

Hapšen je u akciji kodnog naziva "Kondor 1".

Inače, Stupar je u junu 2018. godine više puta izboden noževima. Za napad su optuženi Vanja Vuković i Dalibor Railić, koji imaju bogate kriminalne dosijee i sa kojima se veoma dobro poznavao. Na teret im je stavljeno krivično delo nanošenje telesnih povreda opasnim oružjem, za koje je zaprećena novčana ili kazna do tri godine zatvora.

U optužnici se navodi da su oni Stupara pozvali da se s njima provoza, a potom su ga odvezli u šumu u mestu Orlovci, gde su naglo zaustavili vozilo i noževima nasrnuli na Stupara. Uboli su ga u rame, butinu, nadlakticu, natkolenicu i levu stranu grudnog koša. U optužnici se navodi da su Railić i Vuković tokom napada ispitivali Stupara "zašto ih odaje policiji", te zašto "uvaljuje" njih i izvesnog Vladu.

Kurir.rs/Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track