BOGIĆ BOGIĆEVIĆ IZABRAN ZA GRADONAČELNIKA SARAJEVA, ALI SE NIJE POJAVIO NA SEDNICI: I dalje se čeka njegova odluka
Foto: Youtube/Printscreen

bio jedini kandidat

BOGIĆ BOGIĆEVIĆ IZABRAN ZA GRADONAČELNIKA SARAJEVA, ALI SE NIJE POJAVIO NA SEDNICI: I dalje se čeka njegova odluka

Bosna i Hercegovina -

Bogić Bogićević jednoglasno, sa 25 glasova "za" izabran je na današnjoj sednici Gradskog veća za gradonačelnika Sarajeva.

Većnici su se pozvali na član 12, stav 6 koji definiše izbor gradonačelnika. "Neposredno nakon izbora izabrani treba da se izjasni da li prihvata izbor. Ukoliko odbije, ponoviće se izbor", navodi se.

Većnici su podržali izbor Bogićevića za gradonačelnika, nakon čega je pročitana njegova biografija.

On, inače, neće danas doći na sednicu Gradskog veća, saznaje "Avaz", što je potvrdio većnik Toni Vukadin.

"Definitivno se danas neće pojaviti. Ostavićemo mu dovoljno vremena da razmisli i donese konačnu odluku", rekao je Vukadin.

Inače, Bogićević je povukao kandidaturu nakon glasanja za predsedavajućeg GV na prošloj sednici Gradskog veća. Kazao je da ne želi da se međustranački odnosi narušavaju zbog njega, niti da se njegovo ime koristi u nedoličnim političkim i izbornim igrama.

Jedini kandidat za gradonačelnika Sarajeva je Bogić Bogićević na predlog Socijaldemokratske partije (SDP), dok je Naša stranka za zamenicu gradonačelnika predložila Anju Margetić, sportiskinju i reprezentativku BiH u plivanju te kao drugi zamenik gradonačelnika Narod i pravda predložili su Harisa Bašića.

Kurir.rs/Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track