Najnovije vesti

BOGIĆEVIĆ SE PONOVO OGLASIO: Moj izbor bio je predstava za javnost, pogazili su mi dostojanstvo
Foto: N1

buran izbor za gradonačelnika sarajeva

BOGIĆEVIĆ SE PONOVO OGLASIO: Moj izbor bio je predstava za javnost, pogazili su mi dostojanstvo

Bosna i Hercegovina

Bogić Bogićević se ponovo danas obratio javnosti nakon burnih događanja prethodnih dana u vezi s njegovom kandidaturom za gradonačelnika Sarajeva.

"Drage sugrađanke i sugrađani, počastvovan sam ogromnom podrškom koju ste pružili mojoj kandidaturi za gradonačelnika Sarajeva. Raduje me i činjenica da ste neke svoje protestne aktivnosti usmerili, kako ste sami kazali, i protiv loše, u mnogo čemu kriminalne politike koja se u našem gradu godinama vodi i kojoj su građani na poslednjem mestu", navodi Bogićević.

Dodaje da je prihvatio kandidaturu za gradonačelnika u želji da i sam doprinese menjanju takvog stanja.

"Nažalost, već na prvom koraku suočen sam sa političkim spletkama, smicalicama i manipulacijama, čiji cilj je bio da me se onemogući da budem izabran na pomenutu dužnost. Posebno boli činjenica da su u to bili uključeni i oni koji su me predložili, a čija mi je glasačka podrška, nažalost, bila uskraćena u trenucima kad se odlučivalo o novom gradskom rukovodstvu", ističe Bogićević.

Navodi da je bio zgrožen spoznajem kako se u gradskoj vlasti prljavo trguje, kako se kupuju i prodaju ljudi i njihovi glasovi. Povlačenje kandidature bilo je za njega jedini častan odgovor na te pokušaje da ga se i ljudski i politički ponizi.

"To što su se većnici kasnije 'predomislili, pa su me 'izabrali' jednoglasno, uz aplauze, bila je, međutim, samo predstava za javnost i svojevrsno likovanje onih koji su zapravo onemogućili moj stvarni i pravovremeni izbor. Još jednom su pogazili moje dostojanstvo, ignorišući činjenicu da sam dva dana ranije javno saopštio da povlačim kandidaturu", dodaje Bogićević.

Teško je, kako kaže, reći šta je bilo prljavije: prvi dan zasedanja, kad je od njega odustala gotovo polovina onih koji su zvanično stali iza kandidature, ili drugi dan, kad su svi prisutni većnici doneli jednoglasnu odluku.

"A doneli su je, odgovorno tvrdim, samo zato što sam već odustao od kandidature, kako bi se takvom odlukom 'oprali' pred razočaranim i razljućenim građanima, istovremeno znajući da ja neću prihvatiti takvu njihovu naknadnu 'pamet'. Od kandidature sam odustao teška srca, prvenstveno imajući u vidu vašu javno izraženu, masovnu podršku. Ali, verujte mi da se ništa dobro ne bi moglo očekivati ni u daljoj saradnji sa takvim Gradskim većem, u kojem sede i neki većnici skloni glasačkoj trgovini", navodi on.

Gradonačelnik je, dodaje, umnogome zavisan i ograničen odlukama i politikom tog veća.

"Molim da razumete moje razloge i da nastavite, i drugim povodima, sa dostojanstvenim i demokratskim javnim izražavanjem svog nezadovoljstva politikama i odlukama koje onemogućavaju oporavak i napredak našeg ionako ranjenog grada i države. I sam ću, u skladu sa svojim mogućnostima, nastaviti da branim svoju i vašu ljudsku čast. Još jednom vam se iskreno zahvaljujem što ste mi, ogromnom podrškom, olakšali teške trenutke u kojim su me pojedini politički besčasnici pokušali spustiti na svoj nemoralni nivo", zaključuje Bogićević u obraćanju javnosti.

Podsetimo, Bogić Bogićević poslao je pismo novoizabranom predsedniku Gradskog Veća Grada Sarajeva Jasminu Ademoviću, u kojem je naglasio da neće odustati od povlačenja svoje kandidature za gradonačelnika prestonice BiH i da je glasanje o njegovom izboru bilo potpuno bespredmetno. On je sa 25 glasova "za" izabran na sednici Gradskog veća za gradonačelnika Sarajeva, međutim, on je to odbio.

Kurir.rs/Klix.ba

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...