ARSLANAGIĆ (20) PREDAT TUŽILAŠTVU: Namerno se kolima zaleteo u Ibrahimovića (21) i usmrtio ga, bili u sukobu odranije (VIDEO)
Foto: Youtube/Avaz TV

zločin nasred ulice

ARSLANAGIĆ (20) PREDAT TUŽILAŠTVU: Namerno se kolima zaleteo u Ibrahimovića (21) i usmrtio ga, bili u sukobu odranije (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

Benjamin Arslanagić (20) koji je u subotu "nisanom" pregazio Vedada Ibrahimovića (21), predat je danas Tužilaštvu Kantona Sarajeva.

Podsetimo, Arslanagić je prethodno u Policijskoj stanici Centar odlučio da ćuti i ne odgovara na pitanja istražitelja. On nije odranije poznat policiji i nije imao iza sebe sudske presude, za razliku od Ibrahimovića koji je hapšen ranije.

Nezvanično se spominje da su Arslanagić, njegov maloletni saučesnik i Ibrahimović bili u sukobu odranije.

Kako su lokalni mediji preneli, Ibrahimović je trčao, a navodno je u ruci imao ciglu. Sklanjajući se od maloletnika koji je bio s Arslanagićem, udario je u jedan stub, a prema nezvaničnim informacijama, tada je Arslanagić naleteo na njega vozilom nanevši mu strahovite povrede. Prestravljeni svedoci pozvali su policiju i Hitnu pomoć, koja je Ibrahimoviću pružila prvu pomoć, ali je on nedugo potom podlegao povredama u KCUS-u.

Kako je Avazu potvrđeno iz sarajevskog tužilaštva, Arslanagić se tereti za ubistvo pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju.

Kurir.rs/Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track