BEŽI NENO IZ OVOG PAKLA: Dramatična ispovest Sarajke koja se od korone lečila u ustanovi u kojoj je Bakirova žena direktor
Foto: Facebook/Nena Ajanovic

jezivo

BEŽI NENO IZ OVOG PAKLA: Dramatična ispovest Sarajke koja se od korone lečila u ustanovi u kojoj je Bakirova žena direktor

Bosna i Hercegovina -

Sarajka Nena Ajanović zarazila se od koronavirusa prošle godine. U Fejsbuk grupi „Kolektivna tužba protiv KCUS-a“ napisala je svoja dramatična iskustva dok je ležala u samici u Podhrastovima.

Njen status je objavio Dnevni avaz.

Na KCUS-u nisam nikoga izgubila, ali imam majku koja se trenutno 21 dan bori za život u Vojnoj bolnici.

Bila sam u izolaciji u julu prošle godine. Priznata sa teškom upalom pluća, gušila se i veoma je važno da vam kažem da sam se izlečio gore. Ostavili su me u opservatoriji dve noći jer je moj test bio izgubljen. Ležeći nisam videla nijednog lekara. Pitali su me šta pijem jer mi je porodični lekar propisao sumamed i tražio da uzmem drugu kutiju ako je imam. Ispratila sam pokojnu Zuku na drugi svet, videla ženu koja je tri sata držana mrtva u sobi, a da niko nije prišao. Istovremeno, znam da su rodbini mnogo kasnije rekli da je žena preminula.

Jednog dana nismo dobili ručak. U proteklih 3,4,5 sati niko nam nije došao. Zamislite da ste ozbiljan plućni bolesnik, a da nemate šta da jedete. U šest sati ustala sam i napravio nered u hodniku jer sam bio mnogo mlađa osoba u poređenju sa ostalima. Tupo su me pogledali i rekli da nemaju pojma gde nam je ručak. I samo su nam bacili kesice jogurta.

Moja majka koja leži u Vojnoj bolnici i koja je ima dosta veliki protok pacijenata i ima psihologa, kardiologa, pulmologa, fizijatra. Kuvam joj ručak svaki dan i ona ga dobije. Meni bi moja porodica mogla da dostavi do 11 sati ujutro, a ja bih to dobila u 10 sati uveče.

Šta bih mogao da pojedem u 10 uveče da bih ličio na bilo šta. I što je najvažnije, pušten sam iz bolnice 10. dana, jer su mi rekli da su mi pluća bolja. Tek kad sam videla otpusnu listu, shvatila sam da sam i dalje pozitivna i tu počinje moj pakao. Astma, dijareja, hitni poziv koji ne želi da dođe, ali vas pravilno slušaju i daju savete jer ste pozitivni.

Moja vera i moja sopstvena borba i strah da ću tamo umreti ako sačekam da se pojave na vratima izvukli su me iz tog pakla.

Pre svega, želim svima iskreno saučešće zbog gubitka najmilijih, želim da kažem da ste hrabri i da svi treba da budemo hrabri i javni a ne anonimni. Ako ikada budem morao da koraknem napred i javno ispričam svoju priču, vrlo rado ću to učiniti. Kad sam otišla, medicinski brat je stao iza mene i samo tiho progovorio kroz zube:

"Beži Neno odakle te noge nose, trči Neno iz ovog pakla".

Kurir.rs/Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track