SEBIJA TVRDI DA PROFESOR KURJAK NE GOVORI ISTINU: Otkrila šta je radila u Zagrebu i gde je završila specijalizaciju VIDEO
Foto: Printscreen/YouTube

nastavak sage

SEBIJA TVRDI DA PROFESOR KURJAK NE GOVORI ISTINU: Otkrila šta je radila u Zagrebu i gde je završila specijalizaciju VIDEO

Bosna i Hercegovina -

Sebija Izetbegović tvrdi da nije boravila u Zagrebu radi specijalističke karijere, ali da je tamo bila radi lečenja i iskoristila vreme za obrazovanje.

„U Zagrebu nisam radila nijedan deo specijalizacije. Deo mog boravka u Zagrebu bio je i predlog profesora Šimića da vreme koje sam provela u Zagrebu zbog bolesti - kad se osećam dobro - provodim studirajući na Klinici. To uopšte nije dodato mojoj specijalizaciji, ne uklapa se u moju specijalizaciju; radi se o obrazovanju koje sam stekla da ne bih gubio vreme. Zagreb uopšte nije mesto moje specijalizacije, provela sam ga u Kliničkom centru, u Ginekološko-akušerskoj klinici u Sarajevu, dobila sam je 1992. godine u kompaniji 'Velefarmacija' “, rekao je profesor Izetbegović dodajući da je u to vreme bila je zaposlena u „Velefarmaciji“ “, kompaniji koja je otvorila ginekološku ambulantu kojoj je bilo planirano da održava i brine o ženama - zaposlenima koji su činili oko 90 odsto radne strukture kompanije.

„Sve što je propisano specijalizacijom, prema planu i programu, završila sam korak po korak“, odgovara direktorka UKCS, koji je ovih dana ponovo na meti optužbi za netransparentan put karijere.

Najveću pažnju javnosti izazvali su navodi eminentnog doktora i profesora Asima Kurjaka, koji je direktno negirao bilo kakvu direktnu vezu sa profesorkom Izetbegovićem u vidu mentorstva na postdiplomskim ili doktorskim studijama, direktno u emisiji na Face TV sa Senadom Hadžifejzovićem.

Izetbegović odbacuje takve tvrdnje i prilaže materijale kao dokaz Kurjakovog mentorstva:

„Profesor Asim Kurjak bio mi je mentor na doktorskoj odbrani, kao i na pripremi doktorske teze. O tome postoji neoboriva dokumentacija, a doktorsku disertaciju odbranila sam pred više od trista ljudi, svi oni znaju ko je bio mentor. Ne razumem, kad sve zajedno razmatram, zašto je to profesor učinio. Kažem, o svemu tome postoje evidentni podaci “, rekao je prof. dr. Sebija Izetbegović, ističući da je imala paralelnu akademsku i specijalističku karijeru koju su pratili vrsni hirurzi u Kliničkom centru u Sarajevu, uključujući imena nekih profesora, poput Srećka Šimića, Idriza Bukvića, Ahme Kapetanović, Jadranke Dizdarević i drugih.

„Što se tiče moje akademske karijere, završila sam studije na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, zatim sam odbranila magistarski rad - mentor mi je bio profesor Srećko Šimić, a za doktorat mentor, ponavljam, profesor Asim Kurjak“, odgovara Izetbegović.

Kurir.rs/Slobodna Bosna

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track