Najnovije vesti

PRIČA O JEDINOM SUPERGALEBU VAZDUHOPLOVSTVA I PVO VOJSKE REPUBLIKE SRPSKE: Avion su čak tri puta obarali, a on je i dalje leteo
Foto: Printscreen Youtube/ abg43

Sve je počelo sa žicom od dalekovoda

PRIČA O JEDINOM SUPERGALEBU VAZDUHOPLOVSTVA I PVO VOJSKE REPUBLIKE SRPSKE: Avion su čak tri puta obarali, a on je i dalje leteo

Bosna i Hercegovina

Drugi jun 2021. u novijoj istoriji krvavog raspada i građanskog rata na prostoru bivše SFRJ ostaće upamćen osim po obaranju američkog pilota Skota O Grejdija kod Bosanskog Petrovca i po školskom avionu “ Supergaleb G-4″ koji je čudom preživeo nesreću, kada mu je žica dalekovoda, tog 2. juna 1992. odsekla deo vertikalnog stabilizatora.

Sam avion je inače bio tokom građanskog rata bio predmet nagađanja da je čak četiri puta obaran, a uspeo je da preživi građanski rat u BiH i danas samuje u jednom hangaru na aerodromu Mahovljani. Ovo je priča o jedinom “ supergalebu G-4″ koji je bio u naoružanju V i PVO Republike Srpske.

Supergaleb G4, Vazduhoplovstvo i PVO VRS
foto: Printscreen Youtube/ abg43

Supergaleb G-4 evidencijskog broja 23725 koji se sticajem okolnosti našao u Vazduhoplovstvu Republike Srpske, bio je jedni avion u naoružanju ovog vazduhoplovstva, koji je tokom ratne karijere tri puta promenio rep i koji se vodio od strane Hrvatske da je bio oboren, a to zapravo nikad nije ni bio.

Na ovom avionu dva pilota poletela su 2. juna ratne 1992 na prelet sa aerodroma Batajnica do Banjaluke. Let se dešavao u danima kada se zaokruživala podela federalnih oružanih snaga.

Piloti su zbog rizika od protivničke PVO tokom preleta, iznad prostora koji su kontrolisale paravojne snage odlučili za brišući let.

Supergaleb G4, Vazduhoplovstvo i PVO VRS
foto: Printscreen Youtube/ abg43

Naime oni su u širem reonu Gradačca naleteli na dalekovd, jer su leteli niže od visine žica. Tokom prolaska ostali su bez terminezora i dela vertikalnog stabilizatora, kog su žice dalekovoda tokom niskog leta odsekle precizno kao žilet.

“ Odsečeni deo su na hrvatskoj državnoj TV stanici prikazivali kao dokaz da su oborili avion “ agresorske jugovojske“.

Vojnici u maskirnim uniformama pozirali su za kameru držeći komad vertikalca na kome se jasno video ceo broj 23725. Avion G -4 trebalo je da se vrati na aerodrom Batajnica, ali je zbog oštećenja zadržan na popravci u Banjaluci, pišu u svojoj knjizi Vazduhoplovne snage bivših republika SFRJ 1992-2015 trojica autora Danko Borojević, Dragi Ivić i Željko Ubović.

Supergaleb G4, Vazduhoplovstvo i PVO VRS
foto: Printscreen Youtube/ abg43

Međutim, zbog distanciranja SRJ od Republike Srpske, avion je zajedno sa preostalim avionima J -22 orao ušao u sastav 27. lovačko bombarderske esakdrile.

Supergaleb G -4 broja 23725 intenzivno je korišćen na borbenim zadacima sa aerodroma Mahovljani, a od 1994. i 1995. i sa aerodroma Udbina.

“ U matičnu bazu vratio se 5.avgusta 1995, kada su i drugi borbeni avioni sa Udbine prebačeni u Republiku Srpsku pred prodorom hrvatskih snaga. Avion je na jednom borbenom letu pogođen lakim prenosnim raketnim sistemom PVO.

Supergaleb G4, Vazduhoplovstvo i PVO VRS
foto: Printscreen Youtube/ abg43

Pilot se vratio u bazu sa oštećenim avionom, a posle toga taj G-4 vratio se u operativnu upotrebu V i PVO RS.

Avion koji je promenio tri repa u svojoj istoriji i danas je jedini primerak G -4 na teritoriji Republike Srpske. Osim toga ovaj G-4 Hrvatska vojska (HV) vodi kao oborenog u svojim listama PVO pobeda. Samim tim ovaj avion je i klasični dokaz ratne propagande“, pišu trojica autora u svojoj knjizi.

Kratki istorijat razvoja ” supergaleba”

G-4 Super Galeb namenjen za prelazno školovanje pilota razvijen je kao savremeniji naslednik G-2 galeba. Sekundarna mu je borbena namena za dejstvo protiv ciljeva na zemlji.Projekat i kompletan razvoj je vodio Vazduhoplovnotehnički institut u Žarkovu. Proizvoden je u vazduhoplovnoj industriji SFRJ, a finalno je sklapan, u fabrici aviona Soko, Mostar.

Prvi prototip je poleteo 18. jula 1978. godine. Serijska proizvodnja je počela tokom 1983. godine, u ukupnom broju od 91 primerka. Šest je izvezeno u Mijanmar (nekadašnja Burma). Raspad SFRJ je prekinuo sve potencijalne mogućnosti izvoza, pa čak i u zainteresovane SAD.

G-4 je učestvovao u američkom JPATS konkursu, za izbor novog školskog aviona. U toj funkciji je RV i PVO posetila američka delegacija, u maju mesecu 1990. godine, na čelu sa generalom Robert Oux i on je lično leteo na G-4, nakon čega je izjavio: „To je avion po meri pilotskih želja, veoma je lagan za upravljanje i odličan za obuku mladih pilota“. Na njemu je letelo više američkih pilota, različih profila, na aerodromu Batajnica. Tada je prvi put na njemu leteo mornarički pilot i žena pilot, instruktor za kovit u američkoj pilotskoj školi, kapetan Lynn Anne Merten.

NAPOMENA: U izradi teksta korišćena je knjiga Vazduhoplovne snage bivših republika SFRJ 1992-2015 trojica autora Danko Borojević, Dragi Ivić i Željko Ubović; Supergaleb G-4 specijalni prilog magazina Odbrana

Kurir.rs/A.Mlakar

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja