DODIK PORUČIO IZ ANTALIJE: Jasno sam rekao da u BiH nema saglasnosti za ulazak u NATO pakt, a put u EU koči strani protektorat!
Foto: Youtube prtscr / RTRS

Sama Evropa ima problema s tim

DODIK PORUČIO IZ ANTALIJE: Jasno sam rekao da u BiH nema saglasnosti za ulazak u NATO pakt, a put u EU koči strani protektorat!

Bosna i Hercegovina -

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da je na Samitu Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi u Antaliji jasno rekao dve važne stvari - da BiH nema saglasnost za put u NATO i da je dugo godina pod protektoratom što onemogućava evropske integracije.

"Sama Evropa ima problema s tim, jer ima zemalja koje ne žele da se EU proširi, ali i pokušavaju i čak zaustavljaju konkretne aktivnosti, pre svega Francuska i Holandija. Razgovoarali smo o svim tim iskustvima", rekao je Dodik i dodao da je Samit u Antaliji bio uspešan, prenosi RTRS.

On je istakao da je na Samitu razgovarano i o posledicama pandemije virusa korona, navodeći da je i dalje neophodan oprez i pridržavanje mera, jer pandemija još nije završena.

Govoreći o sastanku sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, Dodik je naveo da je sa njim razgovarao o investicajama u Republici Srpskoj i Federaciji BiH.

Kurir.rs/A.Mlakar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track