01:09

KOMEMORACIJA STRADALIMA U SREBRENICI

26 godina kasnije

ZAVRŠENA KOMEMORACIJA STRADALIMA U SREBRENICI Okupljenima se obratio veliki broj zvaničnika, sahranjeni posmrtni ostaci 19 osoba

Bosna i Hercegovina -

Komemoracija stradalima u Srebrenici koja je počela u 11 sati himnom Bosne i Hercegovine, završena je a prisutnima su se obratili predstavnici stradalih kao i bosanskohercegovački i svetski zvaničnici.

Delegacija Crne Gore donela je spornu Rezoluciju o zabrani negiranja genocida u Srebrenici.

Okupljenima su se obratili predsednik Organizacionog odbora za obeležavanje 11. jula 1995. godine Hamdija Fejzić, kao i Muhamed Avdić predstavnik porodica koje još traže svoje najmilije te Kada Hotić predstavnica majki Srebrenice.

Videoporukom su se obratili i se ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Erik Nelson i predsednik Predsednik Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove.

Zamenik predsedavajućeg Parlamentarne Grupe saudijsko-bosanskog prijateljstva Sad Bin Saleh Al-Sabti, kao i evropski komesar za proširenje Oliver Varheji.

Na komemoraciji su preko video veze govorilii i ministar spoljnih poslova Republike Sjeverne Makedonije Bujar Osmani, dok je poruku ministra spoljnih poslova Islamske Republike Iran Javada Zarifa pročitao njegov specijalni izaslanik Muhamed Ebrahim Taherian.

Govorili su i predsednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić, predsednik Republike Hrvatske Zoran Milanović i predsednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan.

Komemorativnu sednicu u Potočarima obraćanjem je zaključio član Predsedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović, prenosi Klix.ba.

Posle komemoracije, u Potočarima će biti pokopani posmrtni ostaci 19 žrtava.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track