VELIKI PODVIG: Mladi sportista i humanitarac iz Srpca prepešačio oko 480 kilometara do manastira Ostrog
Foto: Printscreen YT/RTRS vijesti

po drugi put!

VELIKI PODVIG: Mladi sportista i humanitarac iz Srpca prepešačio oko 480 kilometara do manastira Ostrog

Bosna i Hercegovina -

Mladi sportista, humanitarac i ugledni omladinac Gojko Basurić iz Srpca po drugi put je prepešačio oko 480 kilometara do manastira Ostrog gde se u subotu uveče poklonio Svetom Vasiliju.

Za ovaj podvig, kako kaže, bilo mu je potrebno nepunih četrnaest dana, a otežavajuća okolnost bila je velika vrućina koja je dostizala i 39 stepeni i zbog koje je morao da smanji teret opreme u korist vode.

Po vlastitoj želji na hodočašće je krenuo sam, bez većih dodatnih fizičkih priprema. Uzdao se u snagu i izdržljivost koju je sticao baveći se takmičenjem u karate sportu i rekreacijom.

"Nisam imao nikakvih neugodnosti, na putu sam nailazio na podršku i razumevanje građana, a mnogi su mi nudili i pomoć. Uglavnom sam pešačio od ranih jutarnjih časova. Prelazio sam deonice od 30 do 40 kilometara dnevno, a odmarao sam se u gradovima - hotelima ili kod poznanika – sportista", kaže Gojko.

On dodaje da obilaskom manastira Ostrog oseća potpuno emocionalno i duhovno zadovoljstvo i nada se da će ubuduće još koji put prirediti ovo hodočašće.

U tome ima punu podršku roditelja – majke Mikice i oca Bogoljuba, koji su veoma ponosni na uspehe svoga sina.

Na Gojka su ponosni i svi građani Srpca, jer se radi o omladincu koji može služiti za ugled mladima u ovom gradu.

Pored hodočašća do Ostroga, dovoljno je pomenuti da je Gojko Basurić u karate takmičenju na domaćim i ino-turnirima osvojio više od pedeset medalja, od kojih 30 zlatnih. Dva puta je proglašen za sportistu godine opštine Srbac, a osvajač je tri Časna krsta na Bogojavljenskom plivanju. Iako je ovo takmičenje prekinuto u Srpcu, Gojko samoinicijativno zapliva u Savi na Bogojavljenje.

Kurir.rs/RTV BN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track