POMEN I PARASTOS SRBIMA UBIJENIM NA PETROVDAN 1992. GODINE: Ubijeno 69 civila i vojnika, porodice položile cveće, obišle stratišta
Foto: Printscreen/YouTube

sase, zalazje, biljača, zagoni

POMEN I PARASTOS SRBIMA UBIJENIM NA PETROVDAN 1992. GODINE: Ubijeno 69 civila i vojnika, porodice položile cveće, obišle stratišta

Bosna i Hercegovina -

U srebreničkim selima Sase i Zalazje i bratunačkim Biljača i Zagoni u toku je obeležavanje 29 godina od stradanja 69 srpskih civila i vojnika u koje su na Petrovdan 1992. godine ubile muslimanske snage.

U toku je parastos kod spomenika i kosturnice na Zalazju za Srbe ubijene na Petrovdan 1992. godine, kao i za sve ostale srpske vojnike i civile iz ove opštine poginule u odbrambeno-otadžbinskom ratu, ali i žrtve ovog sela koje su ubile ustaše drugi dan Trojičindana 1943. godine.

Parastosu prisustvuju ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač i ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

Služena je liturgija u Crkvi Pokrova Presvete Bogorodice u Srebrenici.

Članovi porodica poginulih, rodbina, komšije, saborci i delegacije posetila su mjesta stradanja i položila cveće kod spomen-obeležja na groblju u Bratuncu i stratištima u Biljači i Sasama.

Kurir.rs/RTRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track