NI UNIVERZITET U SARAJEVU NE PODRŽAVA SEBIJU: Oglasio se o njenoj diplomi, dobili odgovor iz Zagreba, evo šta se još čeka!
Foto: Printscreen YouTube

jasno

NI UNIVERZITET U SARAJEVU NE PODRŽAVA SEBIJU: Oglasio se o njenoj diplomi, dobili odgovor iz Zagreba, evo šta se još čeka!

Bosna i Hercegovina -

Univerzitet u Sarajevu reagovao je nakon navoda Medicinskog fakulteta u Zagrebu da ne postoji dokumentacija na osnovu koje bi mogli potvrditi vjerodostojnost indeksa i izdati potvrdu o položenim ispitima za Sebiju Izetbegović, direktorku KCUS-a.

Univerzitet u Sarajevu rekao je da je povodom informacija objavljenih u određenim medijima u vezi sa autentičnošću javnih dokumenata prof. dr. Sebije Izetbegović vezano za postdiplomske studije na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Zagrebu, žele da informišu javnost da Univerzitet u Sarajevu posluje u skladu sa Planom integriteta Univerziteta u Sarajevu koji predviđa mere i aktivnosti pravne i praktične prirode za uklanjanje nepravilnosti izazvane svim oblicima korupcije, neetičnim i neprofesionalnim ponašanjem.

"U tom smislu, u vezi sa potpunim razjašnjavanjem činjenica koje su se pojavile u javnosti u vezi sa ovim slučajem, Univerzitet u Sarajevu je aktima od 25.05.2021 i 03.06.2021, upućen Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu , tražili su da steknu uvid u dokumentaciju iz zvaničnih evidencija Medicinskog fakulteta, vezanu za sticanje statusa postdiplomskog studenta prof. dr Sebije Izetbegović", kažu.

Utvrdivši da Medicinski fakultet Univerziteta u Sarajevu nema kompletnu dokumentaciju, Univerzitet u Sarajevu se obratio Medicinskom fakultetu Univerziteta u Zagrebu sa zahtjevom za isporuku 4. juna 2021. godine, kako bi osigurao transparentan stav Univerziteta Sarajeva prema javnosti i čitavoj zajednici.javni dokumenti iz službenih evidencija Medicinskog fakulteta Univerziteta u Zagrebu kao i zahtev za potvrdu verodostojnosti indeksa prof. dr. Dalje otkriva Sebije Izetbegović, koju je prethodno prijavio Medicinski fakultet Univerziteta u Sarajevu.

"Medicinski fakultet Univerziteta u Zagrebu dostavio je 2. jula 2021. godine Univerzitetu u Sarajevu odgovor koji je dostavljen nadležnim institucijama na dalje postupanje. Dalje postupanje Univerziteta u Sarajevu u ovom slučaju odrediće radnje i naloge nadležnih institucija", zaključili su.

Prethodno smo objavili da je Medicinski fakultet u Zagrebu potvrdio da je prof. dr. Sebija Izetbegović, direktorka KCUS-a, upisana je u prvu godinu postdiplomskih studija akademske 1992/1993. godine. Međutim, naveli su da ne postoji dokumentacija na osnovu koje bi mogli da potvrde verodostojnost indeksa i izdaju uverenje o položenim ispitima navedenim u njemu.

Kurir.rs/Klix.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track