Najnovije vesti

HITNE KONSULTACIJE POSLE INCKOVE ODLUKE: Sastanak političkih lidera Republike Srpske u ponedeljak
Foto: Printscreen ATVBL

negiranje genocida

HITNE KONSULTACIJE POSLE INCKOVE ODLUKE: Sastanak političkih lidera Republike Srpske u ponedeljak

Bosna i Hercegovina

Predsednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović pozvao političke lidere u Srpskoj na konsultacije u vezi sa poslednjom odlukom visokog predstavnika u BiH, Valentina Incka, saopšteno je iz NS RS.

Čubrilović je pozvao je predsednike svih parlamentarnih stranaka sa sedištem u Republici Srpskoj na sastanak u Narodnoj skupštini Republike Srpske u ponedeljak, 26. jula u 16 časova, piše Srpskainfo.

Kako je navedeno u pozivu, na ovom sastanaku najodgovorniji politički predstavnici u Republici Srpskoj trebalo bi da usaglase stavove u vezi sa posledenjom odlukuom visokog predstavnika o nametanju Zakona o dopuni Krivičnog zakona BiH.

Ranije danas, srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da će prisustvovati sednici NSRS da bi, kaže, predložio konačan i odlučan odgovor.

"NSRS ima crvene linije koju ja neću da predjem, ovo traži žeštok odgovor pa i da proglasimo samostalnost već naredne sedmice", naveo je Dodik i dodao: "Šta ako proglasimo odluku o nezavisnosti, oni nam ne mogu ništa. Prema tome šta? Sukoba neće biti, tražimo samo političku podršku za odluke koje ćemo doneti."

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja