Najnovije vesti

ZATVORENA ZA JAVNOST U toku posebna sednica Narodne skupštine Republike Srpske
Foto: RTRS

nakon sednice će se obratiti nedeljko čubrilović

ZATVORENA ZA JAVNOST U toku posebna sednica Narodne skupštine Republike Srpske

Bosna i Hercegovina
14:05h

U Banjaluci je u toku posebna sednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj bi po hitnom postupku trebalo da budu razmatrani predlozi zakona o dopuni Krivičnog zakonika Republike Srpske i o neprimenjivanju odluke visokog predstavnika.

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da će sednica trajati dok se ne apsolvira dnevni red, nakon čega će poslanici glasati.

Sednici prisustvuju srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, premijer Republike Srpske Radovan Višković, kao predsednici političkih stranaka, prenosi RTRS.

Oba zakonska rešenja predložili su klubovi poslanika SNSD, SDS, PDP, DEMOS, SP, DNS, US, SPS, NPS i poslaničke grupe NDP.

Vlada Republike Srpske utvrdila je da su Predlog zakona o dopuni Krivičnog zakonika Republike Srpske i Predlog zakona o neprimjenjivanju odluke visokog predstavnika kojom se donosi Zakon o dopuni Krivičnog zakona BiH usaglašeni sa Ustavom, pravnim sistemom i Pravilima za izradu zakona i drugih propisa Srpske.

Vlada je na jučerašnjoj posebnoj sednici utvrdila da se ovi zakonski predlozi mogu uputiti u dalje procedure.

Na nedavnom sastanku lidera svih parlamentarnih stranaka sa sedištem u Srpskoj dogovoreno je da sednica parlamenta bude održana u petak i da tada donesu dva zakonska rešenja.

Odlučeno je i da srpski predstavnici od utorka, 27. jula, neće učestvovati u radu na nivou institucija BiH.

Posebna sednica Narodne skupštine zatvorena je za javnost.

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović obratiće se novinarima nakon posebne sednice parlamenta.

Kurir.rs/RTRS

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja