INCIDENT U BANJALUCI: Američki staford napao devojčicu (4) na stepeništu zgrade
Foto: Profimedia

slučaj prijavljen

INCIDENT U BANJALUCI: Američki staford napao devojčicu (4) na stepeništu zgrade

Bosna i Hercegovina -

Američki staford napao je četvorogodišnju devojčicu A.M. na stepeništu zgrade u Bulevaru Desanke Maksimović u banjalučkom naselju Starčevica.

Kako piše Srpskainfo, devojčica nije zadobila povrede opasne po život.

Tog dana, 22. avgusta, nešto malo pre 12 časova, devojčica se igrala sa decom na igralištu, nakon čega su se zajedno uputile prema stanu, ne sluteći da će posle bezbrižne igre uslediti opasnost. Devojčica je žurnim koracima stigla do lifta, gde je zastala da sačeka majku. U tom trenutku, pas je strčao niz stepenice i krenuo prema uplašenom detetu.

"Dok sam se penjala malim stepenicama koje vode do lifta, videla sam psa kako bez brnjice trči niz stepenice. Pomerila sam se u stranu, očekujući da će proći pored mene i izaći napolje. Nažalost, on je krenuo ka mojoj ćerki, koja je pretrnula od straha", ispričala je majka LJ.M. za Srpskainfo.

Nakon napada psa, priča dalje majka, suprug i ona su pozvali hitnu pomoć, ali i policiju, koja je ubrzo došla na teren.

"Upućeni smo sa detetom na Kliniku za uho, grlo, nos, gde su joj bez anestezije stavili kopče na povređeno uho", objasnila je Lj.M.

Iz Policijske uprave Banjaluka za Srpskainfo su potvrdili da im je ovaj slučaj prijavljen.

"Prilikom prolaska devojčice i majke, iz stana je izleteo pas – američki staford i napao devojčicu, prilikom čega joj je pokidao resicu uha i napravio ogrebotinu kod oka. Devojčici je pomoć ukazana u službi Hitne pomoći", rekli su iz Policijske uprave i dodali da je vlasnica V.R. potvrdila da je njen pas istrčao iz stana.

Dodali su da su o ovom slučaju obavešteni komunalna policija i veterinarska inspekcija.

Kurir.rs/Srpskainfo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track