JASMINA ĆAO, JASMINA ĆAO: Bakirova miljenica posle šerijatskog i građanskog venčanja ispraćena i uz poznatu levičarsku pesmu VIDEO
Jasmina Izetbegović u pratnji oca Bakira dolazi u džamiju, Foto: Youtube screenshot Avaz

samo nek je veselo

JASMINA ĆAO, JASMINA ĆAO: Bakirova miljenica posle šerijatskog i građanskog venčanja ispraćena i uz poznatu levičarsku pesmu VIDEO

Bosna i Hercegovina -

Jedan od hitova koji se pevao na slavlju posle venčanja Jasmine Izetbegović, ćerke Bakira Izetbegovića bio je i ‘Bela Ćao’, koja inače važi za levičarsku pesmu nastalu krajem 19. veka u Italiji među radnicima koji su radili u teškim uslovima.

Ova pesma se primarno peva u krugovima komunista i anarhista, no zbog teksta koji nigde eksplicitno ne spominje političke programe i stavove, postala je popularna u mnogim delovima sveta kao pesma ljudi koji ne odustaju u borbi protiv osvajača i autoritarnih postupanja. Snimak možete pogledati OVDE.

Podsećamo da je izabranik Bakirove ćerke gastarbajter Ćamil Humačkić, a među brojnim gostima na venčanju bili turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, koji je bio kum na šerijatskom venčanju. On je u Sarajevo došao sa suprugom Eminom, prenosi mreža.co. Šerijatsko venčanje je obavio reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr Husein Kavazović, a nakon njega obavljeno je i građansko u hotelu Evropa.

Na svadbi su pevali, van BiH manje poznati estadni umetnici, Semir Cerić Koke, Fatmir Sulejmani, Isak Šabanović i Lana Hamza.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track