MILORAD DODIK NAJAVIO: Kroz rušenje Zakona o vojsci BIH u roku od nekoliko meseci formiraćemo Vojsku Republike Srpske! VIDEO
Foto: Youtube prtscr / ATV

Potreban konsenzus

MILORAD DODIK NAJAVIO: Kroz rušenje Zakona o vojsci BIH u roku od nekoliko meseci formiraćemo Vojsku Republike Srpske! VIDEO

Bosna i Hercegovina -

Povući ćemo našu saglasnost iz sporazuma o vojsci, kao i o Visokom sudskom i tužilačkom savetu. Predložićemo i o tome ćemo odlučivati narednih dana da se kroz rušenje Zakona o vojsci u roku od nekoliko meseci formira Vojska Republike Srpske, izjavio je član predsedništva BiH Milorad Dodik.

Sve što je štetno po interese Republike Srpske moramo odbaciti, rekao je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, komentarišući odluke Ustavnog suda BiH.

Na Narodnoj skupštini neophodno je, kaže, postići konsenzus koji mora biti rigorozan i po pitanju odbijanja odluka visokog predstavnika koje nisu u skladu sa Dejtonskim sporazumom, prenosi RTRS.

"Mi ovih dana popisujemo sve što je urađeno od strane visokih predstavnika ili kroz naše sporazume i davanje saglasnosti. Mi ćemo povući našu saglasnost iz sporazuma o vojsci, kao i o VSTS. Predložićemo i o tome ćemo odlučivati narednih dana da se kroz rušenje Zakona o vojsci u roku od nekoliko meseci formira Vojska Republike Srpske. To sve imamo u skladu sa Ustavom. Nema na svetu mesta gde se zakonom može srušiti Ustav, samo pokušavaju nama da kažu da je to tako", rekao je Milorad Dodik.

Istakao je da u Ustavu BiH piše da postoji Vojska Republike Srpske.

"Mi smo pokušali sa ovim eksperimentom, to nije išlo. Uporno govorimo da je ta BiH eksperiment, očigledno su se ili pomirili sa tim da je ovo u redu ili nas neozbiljno shvataju", naglasio je Dodik.

Kurir.rs/RTRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track