TEGELTIJA ZAKAZAO REDOVNU SEDNICU SAVETA MINISTARA BiH: Tri meseca od odluke o bojkotu, samo dva puta zasedali vanredno!
Foto: EPA / Christian Bruna

10 tačaka na dnevnom redu

TEGELTIJA ZAKAZAO REDOVNU SEDNICU SAVETA MINISTARA BiH: Tri meseca od odluke o bojkotu, samo dva puta zasedali vanredno!

Bosna i Hercegovina -

Predsedavajući Zoran Tegeltija (SNSD) zakazao je za četvrtak redovnu sednicu Saveta ministara BiH, tri meseca posle njenog otkazivanja zbog odluke Narodne skupštine Republike Srpske da bojkotuje rad državnih institucija.

Sednica je trebalo da bude održana 29. jula, ali je otkazna zbog odluke parlamenta RS da srpski predstavnici ne učestvuju u odlučivanju u institucijama BiH zbog odluke bivšeg Visokog predstavnika Valentina Incka da nametne zakon o zabrani negiranja genocida.

Na dnevnom redu će se naći desetak tačaka, a Savet ministara mogao bi da usvoji i odluku o slanju Godišnjeg nacionalnog programa (ANP) u sedište NATO-a u Briselu.

Nije poznato koji su razlozi da Tegeltija, koji je član stranke čiji je lider Milorad Dodik, zakaže sednicu na kojoj bi se moglo odlučivati o slanju ANP-a u Brisel, posebno zbog Dodikovih najava da će RS povući saglasnost na formiranje ranije provedene reforme odbrane i formiranje Oružanih snaga BiH.

Od donošenja Inckove odluke, Savet ministara je održao samo dve vanredne sednice, jednu zbog izglasavanja privremenog finansiranja institucija BiH i drugu, zbog potpisivanja ugovora za nabavku Džonson i Džonson vakcina protiv korona virusa.

Kurir.rs / Beta, Foto: EPA / Christian Bruna

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja