DODIK: Srpska će naći mehanizam da tuži Šmita! Ako nije prepoznat u Rezoluciji Saveta bezbednosti, nije ni ovde!
Foto: Youtube prtscr / RTRS

nije prepoznat u un

DODIK: Srpska će naći mehanizam da tuži Šmita! Ako nije prepoznat u Rezoluciji Saveta bezbednosti, nije ni ovde!

Bosna i Hercegovina -

Republika Srpska će naći mehanizam da tuži Kristijana Šmita za lažno predstavljanje, a pokušaćemo da to uradimo u njegovoj zemlji, izjavio je danas srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik.

On je na konferenciji za medije rekao da je juče dobijena važna poruka od Saveta bezbednosti, koja znači da nema visokog predstavnika, i istakao da je Savet bezbednosti bio na strani međunarodnog prava, prenosi RTRS.

Biće zanimljivo gledati kako će se ponašati Šmit. Ako nije prepoznat u rezoluciji Saveta bezbednosti, onda ne može biti prepoznat ni ovde. Čudi me da je čovek tog političkog iskustva sebi mogao da dopusti ovakvu blamažu, kazao je Dodik.

Naglasio je da Republika Srpska nije pobedila u Savetu bezbednosti, već da je zadovoljna što je na tom mestu pobedila istina.

Dodik je poručio Šmitu da pravi sebi izlaznu strategiju i miran život, ili će u suprotnom biti samo još više oklevetan i izvrgnut odgovornosti za kršenje međunarodnog prava.

Visoki predstavnik nema mandat, a time ni OHR, i to je važna poruka koju smo dobili od Saveta bezbedosti. Mi je čitamo na taj način. Čini mi se da su se veliki dogovorili kako će eliminisati visokog predstavnika i OHR, a da to samo ostrašćenima u Sarajevu nije jasno, rekao je Dodik.

Prema njegovim rečima, "sramni pokušaj izveštaja" Šmita je definitivno stavio na jednu stranu u BiH, a ocenio je i da je taj "pamflet" pisala ratna obaveštajna služba Alije Izetbegovića.

Kurir.rs / Fonet, Foto: Youtube prtscr / RTRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track