Najnovije vesti

HRVATI PODNELI KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV DŽAFEROVIĆA: HRS ga optužuje za izazivanje mržnje i netrpeljivosti zbog izjave o logorima!
Foto: EPA / Malton Dibra

varnice u biH

HRVATI PODNELI KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV DŽAFEROVIĆA: HRS ga optužuje za izazivanje mržnje i netrpeljivosti zbog izjave o logorima!

Bosna i Hercegovina

Hrvatska republikanska stranka (HRS) podnela je Tužilaštvu Bosne i Hercegovine prijavu protiv bošnjačkog člana Predsedništva BiH Šefika Džaferovića, optuživši ga za izazivanje mržnje i netrpeljivosti.

Iz Tužilaštva su novinskoj agenciji Srna potvrdili da je prijava primljena juče i da se predmet daje u rad postupajućem tužiocu.

HRS je podnela prijavu protiv Džaferovića zbog njegove izjave u Jablanici 17. novembra da iza Armije Republike BiH nisu ostale masovne grobnice i logori, navodeći da to nije istina, jer "postoji više pravosnažnih presuda koje potvrđuju baš suprotno".

"Prema zvaničnim podacima, od 1992. do 1995. godine bilo je 11 logora Armije RBiH u kojima je bila zarobljena 891 osoba, od kojih 764 civila. Njih 27 je umrlo od posledica mučenja", navela je HRS.

Ta stranka je dodala da je Džaferovićevo obavljanje funkcije člana Predsedništva BiH otežavajuća okolnost po njega, jer ono "krivično delo čini naročito teškim".

Kurir.rs / Beta, Foto: EPA / Malton Dibra

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja