04:36

BOŠKO IZ BIHAĆA OTKRIVA KAKO SE SRBIMA OTIMA IMOVINA U BiH!

OTIMAČINA

MIGRANTI ZAPOSELI SRPSKA IMANJA! Boško otkrio UZNEMIRUJUĆU SCENU koju su zatekli prognanici u BiH: Ne možemo ni na groblje

Bosna i Hercegovina -

Izbeglica iz Bihaća Boško Romić objašnjava da je povratak Srba u BiH praktično nemoguć i otkriva da su na srpskim imanjima uveliko smeštani migranti!

Više od 250.000 Srba izbeglih iz Bosne i Hercegovine zbog rata devedesetih, podsetimo, moglo bi trajno da ostane bez svoje imovine koju ionako godinama unazad bespravno koriste druga lica!

Izbeglice
foto: Kurir Televizija

- Naša zemlja u selu Lipar brojala je 150 domaćinstava. Zbog svega i posle svega ostali smo bez zemlje, kuća, našeg imanja... Nije "Oluja" stala. Traje i posle rata. Pokušavali smo da se vratimo, ali ništa. Kakve sve scene nismo doživljavali! Dobar deo Srba je pokušao samoinicijativno da se vrati i ništa. Napomenuću selo Gorevac. Tamo su napravili deponiju, azil za pse, da vam ne pričam - rekao je Boško u uklljučenju u jutarnji program televizije Kurir.

Izbeglice
foto: Kurir Televizija

Ukoliko bi se, naime, počelo s većom primenom Zakona o stvarnim pravima Federacije BiH, došlo bi do neviđene otimačine.

Kako stvari sada stoje, bez svojih nekretnina, šuma i zemlje mogli bi da ostanu svi Srbi, njih oko 250.000, koji su zbog rata bili prinuđeni da izbegnu u drugu zemlju, a godinama se nisu vratili.

Izbeglice
foto: Kurir Televizija

- Sada su tamo migranti. To su nepoznati ljudi. Ne možemo obići svoja domaćinstva, groblja, ništa... Nekada je u Bihaću živelo 25.000 Srba, a sad ih doslovno ima 54. Stvorio se ambijent da se uopšte ne vraćamo. To je sramno - ispričao je Romić koji trenutno živi u Banja Luci.

Kurir.rs

Bonus video:

01:16

BRUTALNA JE IZMIŠLJOTINA I DEO ŠIRE KAMPANJE PROTIV SRBIJE: Linta u Usijanju o negiranju hrvatskog jezika

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track