BRITANSKI IZASLANIK PIČ SA VOJNIM VRHOM BOSNE I HERCEGOVINE: Podržavamo vaše oružane snage! Nećemo dozvoliti urušavanje
Foto: EPA

Specijalna misija

BRITANSKI IZASLANIK PIČ SA VOJNIM VRHOM BOSNE I HERCEGOVINE: Podržavamo vaše oružane snage! Nećemo dozvoliti urušavanje

Bosna i Hercegovina -

Ministar odbrane BiH Sifet Podžić i načelnik Zajedničkog štaba OSBiH generalpukovnik Senad Mašović razgovarali su danas sa specijalnim izaslanikom britanskog premijera za zapadni Balkan Stjuartom Pičom

Pič je kroz raniju dužnost koju je obavljao, predsedavajući Vojnog komiteta NATO-a, i susrete sa ministrom odbrane BiH i načelnikom Zajedničkog štaba upoznat sa stanjem u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama.

Podžić i Mašović danas su izrazili zadovoljstvo imenovanjem generala Piča na funkciju specijalnog izaslanika Vlade Ujedinjenog Kraljevstva za zapadni Balkan te su zahvalili na sveukupnoj pomoći koju pružaju Bosni i Hercegovini i njenim oružanim snagama.

Pič je naglasio da Vlada Ujedinjenog Kraljevstva čvrsto podržava suverenitet i teritorijalni integritet BiH i jedinstvene Oružane snage koje su se nebrojeno puta do sada dokazale u međunarodnim misijama i drugim aktivnostima u zemlji i regiji.

"Vlada UK će i dalje pružati punu podršku i pomoć i neće dozvoliti urušavanje tih institucija", naglasio je Pič.

Takođe, istakao je da se kroz izgradnju jedinstvenog odbrambenog sistema u BiH stvaraju i bolji uslovi za ostanak i život mladih ljudi, saopšeno je iz Kancelarije za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

Kurir.rs/Klix.ba

Bonus video:

04:36

BOŠKO IZ BIHAĆA OTKRIVA KAKO SE SRBIMA OTIMA IMOVINA U BiH!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track