ŽELJKA CVIJANOVIĆ: Iz sarajevske kuhinje stiže opasno podmetanje i prizivanje stranih trupa! Na sceni je specijalni rat!
Foto: Youtube prtscr / RTRS

o navodnom dogovoru varheljija i dodika

ŽELJKA CVIJANOVIĆ: Iz sarajevske kuhinje stiže opasno podmetanje i prizivanje stranih trupa! Na sceni je specijalni rat!

Bosna i Hercegovina -

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da je na snazi specijalni rat i da su navodi o dogovoru evropskog komesara za proširenje Olivera Varhejija sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom o održavanju posebne sednice Narodne skupštine opasno podmetanje.

"To opet radi sarajevska kuhinja, u sprezi sa svojim prijateljima, koji su u stvari neprijatelji jedine moguće BiH. Ko kome šta podmeće i smešta, to više i nije važno, ali je jasno da je na sceni specijalni rat", kazala je Cvijanović.

Dodala je da "sarajevska politička scena uvek pribegne uobičajenim pretnjama pravosuđem, prizivanjem stranih trupa ili visokih predstavnika, kao i angažovanju domaće i međudnarodne harange".

"Ne znam da li nekome stvarno deluje realno da je došao bilo koji evropski komesar i dogovarao kad će se održati sednica Narodne skupštine Republike Srpske. Ovo je opasno podmetanje i u ovu političku prljavštinu se nastoji uvući svako. Mislim da je usmereno na Mađarsku, zbog njihovog realnog, objektivnog i neopterećenog stava o krizi u BiH", ocenila je predsednica RS.

Potpredsednik opozicione Partije deokratskog progresa (PDP) Igor Crnadak ocenio je da današnja vest da su Dodikovi međunarodni prijatelji sa njim unapred dogovorili da sednica Narodne skupštine RS o vraćanju nadležnosti bude održana 10. decembra i da se obavezao da neće biti nikakvih odluka u narednih šest meseci, predstavlja najnoviji primer nipodaštavanja Narodne skupštine i "iskorištavanja institucija za ličnu i partijsku korist".

Kurir.rs / Beta, Foto: Youtube prtscr / RTRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track