GRADONAČELNIK BUŽIMA MERSUDIN NANIĆ OGLASIO SE ZBOG BOŽIĆNE ČESTITKE: Bilbord će biti uklonjen, ovo je provokacija
Foto: Youtube Printscreen

Haos

GRADONAČELNIK BUŽIMA MERSUDIN NANIĆ OGLASIO SE ZBOG BOŽIĆNE ČESTITKE: Bilbord će biti uklonjen, ovo je provokacija

Bosna i Hercegovina -

Mersudin Nanić, načelnik opštine Bužim, na granici s Hrvatskom, najavio je uklanjanje čestitke za Božić i Novu godinu s panoa u centru opštine tvrdeći da se radi o provokaciji, što su oštro osudili iz HNS-a BiH.

Nedugo nakon što je postavljena čestitka u središtu Bužima koju su uputili premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić i predsednik Skupštine Razim Halkić, na svome Fejsbuk profilu reagovao je načelnik opšine Nanić navodeći da će plakat biti uklonjen zbog prigovora više meštana.

"Kako je plakat doživljen kao provokacija i neprimerenog je karaktera za Bužimljane želim kazati da će biti uklonjen jer ne priliči ni mjestu ni vremenu. Općina će uplatiti sredstva da se isti makne ili zameni drugim. Poštujemo svakoga i svačije, ali svoje ne damo", napisao je načelnik opštine Bužim koji je i član vodeće bošnjačke Stranke demokratske akcije.

Iz Hrvatskog narodnog sabora BiH u utorak su ocenili kako je ova poruka načelnika opšine najbolji pokazatelj kako SDA vidi "modernu i građansku" državu BiH.

"Ovakve reakcije su živi dokaz i primjer 'moderne i građanske' države kako je očigledno promišlja SDA. To je valjda taj primer jednakopravnosti i suverenosti s kojom bi trebali pristupiti EU, a božićna čestitka je vređanje", naveli su iz Hrvatskog narodnog sabora koji okuplja hrvatske stranke u BiH.

Oni očekuju da će SDA i načelnik Nanić uputiti izvinjene zbog ovoga sramnog ispada.

"Ne katolicima niti nekome Hrvatu, nego svim normalnim ljudima u Bosni i Hercegovini, bez obzira kojem konstitutivnom narodu ili konfesiji pripadali", naveli su iz HNS-a BiH.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track