ATV SAZNAJE: U Doboju sprečena provokacija, među privedenima i povratnici iz Sirije!
ilustracija, Foto: Youtube prtscr / BN TV

opasno

ATV SAZNAJE: U Doboju sprečena provokacija, među privedenima i povratnici iz Sirije!

Bosna i Hercegovina -

Dobojska policija zaustavila je automobil koji je iz pravca Tuzle stigao u Doboj, a kako je pisala ATV, u automobilu su pronađene zastave tzv. Armije BiH.

Prema informacijama ATV-a, kontrolisan je putnički automobile marke “Mercedes” kojim je upravljalo lice inicijala M.M. sa područja grada Zvornika.

U vozilu su još bila tri lica, inicijala A.F. iz Kalesije, F.H. sa područja grada Zvornik i Š.I. iz Tuzle, a sva tri muškarca su bezbednosno interesatne osobe.

Izvršenim proverama utvrđeno je da su lica inicijala F.H. I A.F. evidentirana u službenim evidencijama MUP-a u vezi terorizma i ekstremizma dok je lice inicijala F.H. povratnik sa sirijskog ratišta za šta je presuđen pred Sudom BiH zbog krivičnih dela iz oblasti terorizma.

Navedena lica su pozvana u službene prostorije, te je sa istima obavljen razgovor, a po obavljenom razgovoru isti su nastavili dalje putovanje.

ATV nezvanično saznaje da je povratnik sa sirijskog ratišta Fatih Hasanović.

Naime, nakon zaustavljenja vozila, na istom mestu se još zaustavilo šest putničkih automobila koja su nakon kraćeg vremena nastavila kretanje prema Doboju.

Nakon navedenog, na parking prostoru jedne benzinske pumpe u Doboju izvršena je kontrola putničkog automobila marke “BMW” koje je prethodno tu parkiralo lice iniciijala E.B. iz Zenice, sa kojim se u vozilu nalazilo lice inicijala E.H. iz Zenice, a oba lica bila interesantna za službu i poslove bezbednosti.

U prtljažniku navedenog vozila je pronađeno i oduzeto 30 komada bijelih zastava na kojima se nalazio plavi grb sa ljiljanima, te je lice inicijala E.B. sankcionisano zbog počinjenog prekršaja iz člana 7. Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske.

Kurir.rs/ATVBL

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track