ŠPANAC IZ UNPROFORA SE TOKOM RATA SLIKAO SA DECOM U MOSTARU, SADA IH TRAŽI: Nedugo potom stigao mu je odgovor! (FOTO)
Foto: Facebook / Bosnia veterans

dobra strana društvenih mreža

ŠPANAC IZ UNPROFORA SE TOKOM RATA SLIKAO SA DECOM U MOSTARU, SADA IH TRAŽI: Nedugo potom stigao mu je odgovor! (FOTO)

Bosna i Hercegovina -

Bivši španski vojnik Salvador Andres Pelez, koji je u okviru UNPROFOR-a bio u Bosni i Hercegovini tokom rata, preko društvenih mreža je uputio poziv kojim traži pomoć u pronalasku dece s kojom se slikao ratnih 1993. i 1994. godine.

On je na Fejsbuku objavio fotografije dece sa kojom se slikao u nadi da će stupoiti u kotakt sa njima.

"Bio sam stacioniran u SPABAT (Španski bataljon) UNPROFOR-a s AGT MADRID između septembra 1993. i aprila 1994. godine u odredima Dračeva, Mostara i Jablanice. Slike koje prikazuju decu s kojima sam delio mnoge dane igre i malo zabave koju sam im mogao pružiti u detinjstvu. Voleo bih da znam poznaje li ih neko od vas", objavio je Salvador, prenosi portal Jabuka.tv, a ovaj bivši vojnik naglašava kako je i nakon rata dolazio u Mostar.

"Bio sam u Mostaru 2018., 25 godina nakon misije, ali ih nisam locirao, jako bih voleo da sam mogao da ih nađem. Ako ih neko zna ili prepoznaje, javite se. Veliki zagrljaj za sve vas koji ste služili pomažući da ustrajete u miru u tom ratu", poruka je, koju je preko napisao na Fejsbuku.

Salvador Andres Pelez, Mostar, UNPROFOR
foto: Facebook / Bosnia veterans

Nedugo potom javila mu se tada deca, a sad već odrasli ljudi. Na slici su, kako tvrde, Mostarci Sabina Šegetalo-Baralija, Zlatko Pobrić i Haris Behram, prenosi Večernji listi.

Salvador Andres Pelez, Mostar, UNPROFOR
foto: Facebook / Bosnia veterans

Pobrić je, javlja N1, stupio u kontakt s vojnikom, a Šegetalo - Baralija mu je poslala poruku, na koju još s nestrpljenjem čeka odgovor. Ona se priseća da su se UNPROFOR-ci uvek “vrteli” ispred zgrade s decom.

"Davali su nam lizalice, bombone, slikovnice i s obzirom na to da su znali kada će pasti granate, sakrili bi nas u transporter ili sklonili u podrume”, priča Šegetalo- Baralija, devojčica koja se nalazi u sredini fotografije koju je objavio španski vojnik.

Kurir.rs / 24sata.hr, Večenji list, Foto: Facebook / Bosnia veterans

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track