NARKOBANDU IZ BIH RAZOTKRILA APLIKACIJA SKAJ: Evo u čijem je bankarskom sefu pronađeno malo bogatstvo!
Foto: Avaz.ba

dnevni avaz

NARKOBANDU IZ BIH RAZOTKRILA APLIKACIJA SKAJ: Evo u čijem je bankarskom sefu pronađeno malo bogatstvo!

Bosna i Hercegovina -

Pripadnici MUP-a Republike Srpske pronašli su pre nekoliko dana u sefu banjalučke banke koji koristi uhapšeni Bojan Cvijetić, bivši savetnik bivše bh. Ministar bezbednosti Dragan Mektić, saznaje Dnevni avaz.

MUP RS je pronašao i oduzeo gotovinu nakon što je Tužilaštvo BiH naložilo finansijsku istragu protiv svih uhapšenih u akciji "Transporter" za koje se sumnja da su nabavljali tone kokaina od narko-kartela iz Južne Amerike, Evrope i Evrope, a potom je distribuiran u zemlje EU preko zemalja regiona.

Svi su uhapšeni nakon dešifrovanja poruka iz aplikacije Skaj, koja je otkrila kriminalne grupe sa zapadnog Balkana povezane sa obavještajnim i policijskim strukturama BiH.

O tome svedoče poruke u posjedu Tužilaštva, a prema Avazu, ima ih na hiljade. Imena velikih klijenata tek treba da se otkriju.

Nakon dešifrovanja ovih poruka, pao je i Cvijetić, kojeg Tužilaštvo BiH sumnjiči da je vodio narko kartel, zajedno sa uhapšenim Petrom Dukićem. Cvijetić, Dukić i još petorica su tri meseca u pritvoru u Državnom zatvoru Istočno Sarajevo. Troje od devet uhapšenih pristali su na saradnju sa Tužilaštvom. Ali tužioci već polako slažu mozaik.

Cvijetić, čija su tajna dokumenta OSA nedavno pronađena pretresom kuće, nalazi se pod posebnom istragom Tužilaštva.

Proverava se kako su dokumenti koje je OSA dobijala od stranih službi završili u njegovim rukama. Saznajemo da je, pored finansijske istrage, koja je pri kraju, a njen cilj je da se otkrije gde je završio novac od kokaina, istraga proširena na još nekoliko osoba.

Kako navodi „Avaz”, naredna nedelja biće veoma zanimljiva. Zauzeto je i Ministarstvo unutrašnjih poslova KS, koje je prije mjesec dana dobilo informacije o kriminalcima, zbog čega je u nemilosti Obavještajno-bezbjednosne agencije (OSA). Panika u policijskim redovima je veoma prisutna. Uskoro će se znati zašto.

Kurir.rs/Avaz

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track