BISERA TURKOVIĆ SASTALA SE SA ŠEFOM NATO PAKTA STOLTENBERGOM Antidejtonsko delovanje postaje bezbednosni problem
Foto: EPA/Andreas Gora Pool, EPA/Russian Foreign Affairs Minist

susret u briselu

BISERA TURKOVIĆ SASTALA SE SA ŠEFOM NATO PAKTA STOLTENBERGOM Antidejtonsko delovanje postaje bezbednosni problem

Bosna i Hercegovina -

Zamenica predsedavajućeg Veća ministara Bosne i Hercegovine i ministarka spoljnih poslova BiH Bisera Turković sastala se danas u Briselu sa Jensom Stoltenbergom, generalnim sekretarom Severnoatlantskog saveza (NATO).

Sagovornici su razmotrili napredak u odnosima BiH i NATO i aktuelna politička pitanja. Izražena je snažna podrška teritorijalnom integritetu i stabilnosti BiH i zabrinutost zbog retorike i aktivnosti koje podrivaju državne institucije. Poručeno je kako su BiH i Zapadni Balkan ključni i za stabilnost Evrope i da je NATO prisustvo kontinuirano.

Ministarka Turković je generalnom sekretaru Stoltenbergu prenela i zabrinutost građana zbog činjenice da politička kriza izazvana antidejtonskim delovanjem sve više prelazi u bezbednosnu i izaziva strah, posebno kod povratničkog stanovništva u entitetu Republika Srpska, ali i u drugim delovima BiH, piše Klix.ba.

On je naglasila je da BiH podržava NATO politiku otvorenih vrata smatrajući je istorijskim uspehom koji je doneo i sačuvao mir.

"BiH je prije 15 godina, potpisom tadašnjeg predsedavajućeg Predsedništva BiH Nebojše Radmanovića ušla u Partnerstvo za mir sa NATO što je bio ključni doprinos napretku. Svaki korak dalje će značiti više mira i bezbednosti u BiH i regionu", rekla je.

Ministrica Turković je čestitala generalnom sekretaru Stoltenbergu na uspešnom mandatu. Sastanku je prisustvovao i ambasador BiH pri NATO Mitar Kujundžić.

Kurir.rs/Klix.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track