DOK JE MAJKA OBILAZILA KAFANE, NJENU ČERKU NAPAO PEDOFIL: Užas kod Bugojna
Foto: Profimedia

užas

DOK JE MAJKA OBILAZILA KAFANE, NJENU ČERKU NAPAO PEDOFIL: Užas kod Bugojna

Bosna i Hercegovina -

A. O. iz Donjeg Vakufa optužena je za teško zanemarivanje troje maloletne dece, a optužnicu protiv nesavesne majke potvrdio je Opštinski sud u Bugojnu.

Majka se tereti za krivično delo zapuštanje ili zlostavljanje deteta ili maloletnika.

Prema navodima iz optužnice, majka je tokom 2020. i 2021. godine boravila po lokalnim kafanama, dok su njena maloletna deca ostajala sama u kući, počevši asocijalno da se ponašaju.

Koliko je majka zanemarila svoju decu, govori i podatak da je u kritično vreme njenu maloletnu ćerku napastvovao pedofil, nakon čega je nesrećna devojčica pokušala da se ubije.

- Bila je odsutna iz kuće u kojoj je nastanjena boraveći u ugostiteljskom objektu u Donjem Vakufu i drugim ugostiteljskim objektima, konzumirajući alkoholna i druga pića, gde su se za to vreme njenog boravka van kuće, deca bez pratnje roditelja u više navrata kretali po gradu i raznim lokalitetima na području opštine Donji Vakuf. Deca su boravila u više navrata kod njene majke V.O. kako ne bi bili sami - navodi se u optužnici, prenosi Srpskainfo.

Maloletnu ćerku jednom prilikom napastvovao je pedofil, a devojčica je nakon toga pokušala da se obesi.

- Usled njenog zanemarivanja dece kao roditelja, ćerka je bila izložena seksualnim nasrtajima od strane punoletne osobe zbog kojih radnji je podnesena prijava, a zatim da je nakon tog događaja ćerka pokušala samoubistvo vešanjem, i lečila se od psihičkih bolesti na psihijatrijskoj klinici KCUS u Sarajevu, navodi se u optužnici protiv nesavesne majke.

Ćerku su u međuvremenu i policajci pronašli u društvu starijeg muškarca kod kojeg je pronađena opojna droga.

Kurir.rs/Srpskainfo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track