POLICAJCI SE ZAGLAVILI U LIFTU PA IM POBEGLI DILERI KOJE SU TREBALI DA UHAPSE: Urnebes u Tuzli, propala akcija specijalaca!
Foto: Profimedia, Bljesak.info

bruka

POLICAJCI SE ZAGLAVILI U LIFTU PA IM POBEGLI DILERI KOJE SU TREBALI DA UHAPSE: Urnebes u Tuzli, propala akcija specijalaca!

Bosna i Hercegovina -

Neobična situacija zabeležena je prošlog petka u Tuzli tokom policijske akcije koja nije uspela, jer se grupa specijalaca zaduženih za hapšenje dvojice dilera zaglavila u liftu jedne stambene zgrade.

Prema informacijama potvrđenim Klik.ba iz više izvora, grupa pripadnika Specijalne jedinice Policijske uprave Tuzlanskog kantona prošlog petka je krenula u misiju hapšenja dve osobe osumnjičene za trgovinu drogom.

Osumnjičeni su bili u stanu na 13. spratu stambene zgrade u Tuzli. Međutim, kako nezvanično saznajemo, akcija je pošla po zlu, jer su se četiri policajca zaglavila u liftu koji je po svojoj konstrukciji bio namenen za dve osobe.

Izvori portala Klik.ba navode da su zaglavljeni policajci tada zatražili pomoć, a osumnjičeni dileri su tu informaciju iskoristili kao priliku za beg, a odbacili su određenu količinu droge koju su imali kod sebe.

Ubrzo potom, zaglavljeni policajci su nepovređeni izvučeni iz lifta, a kao učesnici akcije koja je doživela potpuni fijasko vratili su se u prostorije jedinice, bez dilera koji su još na slobodi.

Još nije poznato da li će i kakve sankcije biti izrečene policijskim službenicima koji su, po svemu sudeći, neoprezno ušli u lift, a iz Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona ovaj slučaj nisu zvanično objavili.

Kurir.rs/Klix.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track