SPECIJALNE JEDINICE SAJ I ŽANDARMERIJA SRPSKE BLOKIRALE PRIJEDOR: Traga se za ubicom načelnika policije, građani veoma uznemireni!
Foto: RTRS

DRAMA

SPECIJALNE JEDINICE SAJ I ŽANDARMERIJA SRPSKE BLOKIRALE PRIJEDOR: Traga se za ubicom načelnika policije, građani veoma uznemireni!

Bosna i Hercegovina -

Radenko Bašić načelnik sektora kriminalističke policije, Policijske uprave Prijedor, ubijen je jutros iz vatrenog oružja, u prijedorskom naselju Pećani.

Slučaj je Policijskoj upravi Prijedor prijavljen u 06. 53 minute. Identitet napadača je i dalje nepoznat. Kako saznajemo Bašić je ubijen kada je krenuo na posao.

Ekipa RTRS razgovarala je sa meštanima ovog naselja, koji su uznemireni.

Prema najnovijim informacijama na terenu su i pripadnici SAЈ-a, Specijalne antiterorističke jedinice i Žandarmerije. Veliki broj policijskih službenika i dalje se nalazi na mestu događaja.

Došao je i direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević. Uviđaj je u toku i dalje se vrše pojačane kontrole motornih vozila i legitimacija stanovništva u neposrednoj blizini mesta gde se desilo ubistvo policijskog službenika.

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet i Policijske uprave Prijedor pod nadzorom Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog tužilaštva preduzimaju mere i radnje u okviru istrage "Teško ubistvo", a sve u cilju pronalaska izvršioca ovog krivičnog dela. Kurir.rs/RTRS

MUP Srpske apeluje na sve građane ako imaju bilo kakvu informaciju, po ovom pitanju, da se jave nadležnim organima.

Bašić je dužnost načelnika Sektora kriminalističke policije u Policijskoj upravi Prijedor preuzeo u oktobru 2020. godine

Kurir.rs/RTRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track