OČUH OŠURIO DEČAKA (2) PO NOGAMA I LEĐIMA: Majka branila vanbračnog supruga koji se pravdao da je dete okupao u vrućoj vodi
Foto: Profimedia

HOROR u Kaknju

OČUH OŠURIO DEČAKA (2) PO NOGAMA I LEĐIMA: Majka branila vanbračnog supruga koji se pravdao da je dete okupao u vrućoj vodi

Bosna i Hercegovina -

Stravičan slučaj dogodio se 13. marta u Kaknju kada je očuh dečaka, pod još nerazjašnjenim okolnostima, spržio po nogama i stražnjici.

Kako se saznaje, majka dečaka živela je sa Adnanom A. u vanbračnoj zajednici, a kobne večeri došlo je do svađe nakon čega je ona otišla svekrvi u Zenicu, a dvoje dece ostavila u kući.

U večernjim satima tražila je asistenciju policije kako bi otišla po decu, što je i učinjeno. Po dolasku u Zenicu htela je presvući dvogodišnjeg dečaka, kada je uočila opekotine po stražnjici i nogama.

O ovom slučaju upoznata je i policija, a saznajemo i to kako je očuh kazao da to nije učinio namerno nego da se dete uneredilo nakon čega ga je hteo okupati, međutim voda je bila vruća.

Avaz saznaje i to kako je majka deteta kazala kako veruje Adnanu A. da to nije učineo namerno, međutim, on je ispitan u svojstvu osumnjičenog za krivično delo zapuštanje ili zlostavljanje deteta.

– Nakon što je policija u Zenici obaveštena od strane Službe hitne medicinske pomoći da je dovezeno dete sa opektinama, te nakon što su prikupljene informacije od majke, policija u Kaknju pronašla je osobu, ispitala ga u svojstvu osumnjičenog na okolnosti kako je dete zadobilo opektine. Poduzete su i druge mere i radnje na dokumentovanju krivičnog dela, obavljeni razgovori sa drugim osobama, a nakon kompletiranja dokaza i obaveštenja te dokumentovanja krivičnog dela Tužilaštvu ZDK bit će dostavljen izveštaj protiv A.A. zbog postojanja osnovane sumnje da je počineo krivično delo zapostavljanje deteta ili maloletnika – kazala je Aldina Alić za Avaz.

Dečak je zbog zadobijenih povreda smešten na Odeljdečje hirurgije, gde je i zadržan na daljem lečenju.

Kurir.rs/Avaz/Srpskainfo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track