KO JE NAPRAVIO PROPUST: Nakon samoubistva osuđenika naređena vanredna inspekcija u KPZ Banjaluka
Foto: Printscreen Bhrt.ba

Ministar pravde

KO JE NAPRAVIO PROPUST: Nakon samoubistva osuđenika naređena vanredna inspekcija u KPZ Banjaluka

Bosna i Hercegovina -

Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović naredio je da se obavi vanredni inspekcijski nadzor u Kazneno-popravnom zavodu Banjaluka nakon samoubistva osuđenika Zdravka Milanovića (61), potvrdili su portalu Srpskainfo u resornom ministarstvu.

- Ministar pravde u Vladi Republike Srpske je izdao naredbu načelniku Odeljenja za nadzor nad radom kaznenih i vaspitno-popravnih ustanova da izvrši vanredni inspekcijski nadzor u Kazneno-popravnom zavodu Banjaluka, u vezi samoubistva pritvorenog lica, Zdravka Milanovića, u pritvorskoj ćeliji ove ustanove – izjavila je za Srpskainfo Sanja Džombić, portparol Ministarstva pravde RS.

Dodala je da će načelnik Odeljenja za nadzor nad radom kaznenih i vaspitno-popravnih ustanova vanredni inspekcijski nadzor izvršiti danas.

Zdravko Milanović (61) se obesio u petak ujutro u pritvorskoj jedinici KPZ Banjaluka.

U vreme samoubistva, Milanovića u ćeliji banjalučkog zatvora bila su još dvojica pritvorenika.

Inspekcijski nadzor u banjalučkom zatvoru, između ostalog, trebao bi odgovoriti na pitanje da li su nadležne službe u zatvoru napravile propuste koje su omogućile osuđeniku da izvrši samoubistvo i tako ne odsluži pravosnažnu kaznu zbog teškog krivičnog dela koje je izvršio nad svojom suprugom.

Kurir.rs/Srpskainfo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track