HAPŠENJA U BANJALUCI: Osumnjičeni za organizovanu egzekuciju između pripadnika klanova! Pominje se i ubistvo načelnika policije!
Foto: Youtube prtscr / RTRS

akcije storidž i transporter

HAPŠENJA U BANJALUCI: Osumnjičeni za organizovanu egzekuciju između pripadnika klanova! Pominje se i ubistvo načelnika policije!

Bosna i Hercegovina -

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) danas su po nalogu Tužilaštva BiH na području Banjaluke uhapsili više osoba, osumnjičenih za organizovani kriminal, saopštilo tužilaštvo.

U saopštenju je navedeno da se radi o osobama osumnjičenima za više teških krivičnih dela, među kojima su i učestvovanje u naručenom ubistvu jedne osobe na području Banjaluke.

To ubistvo, kako se ističe, bilo je "organizovana egzekucija između pripadnika organizovanih kriminalnih grupa".

"Takođe, osumnjičeni se mogu dovesti u vezu i sa naručiocima i počiniocima teškog ubistva načelnika krim-policije Prijedor Radenka Bašića", naglašava se u saopštenju.

Među uhapšenima su, navedeno je iz Tužilaštva BiH, i osobe koje se terete za trgovinu većom količninom kokaina.

Akciju, koja je nastavak operacija kodnih naziva "Transporter" i "Storidž", koordinisao je tužilac Posebnog odeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH.

Iz Tužilaštva BiH je najavljeno da će uhapšeni u naredna 24 časa biti predati postupajućem tužiocu, koji će ih ispitati i doneti oduku o daljim aktivnostima.

Prema nepotvrđenim informacijama, pripadnici MUP RS su do sada, u Banjaluci uhapsili Jelenka Kneževića, osumnjičenog da je u septembru 2018. godine ubio Damira Ostojića Šijana, koji se dovodio u vezu sa trgovinom narkoticima i ogrankom Kavačkog klana u RS.

Prema pisanju banjalučkih medija, u Bileći su uhapšeni Aleksandar Ivković i Mirjana Vujović.

Ivković je marihuanom, koju je nabavljao u Crnoj Gori, snabdevao Dalibora Railića, koji je uhapšen zbog trgovine narkoticima, ali i sumnje da je naručio ubistvo načelnika krim policije u Prijedoru Radenka Bašića.

Akcija "Storidž" i "Transporter" pokrenute su u novembru prošle godine, nakon što su dešifrovane Skaj aplikacije, koje su koristili pripadnici organizovanih kriminalnih grupa u BiH.

Kurir.rs / Beta, Foto: Youtube prtscr / RTRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track