OVAKAV ZEMLJOTRES NE PAMTIM: Meštani Stoca u strahu, noć proveli na ulici i u automobilima, svi su nervozni
Foto: screenshot Youtube/Digital Daily TV, screenshot Youtube/Dnevni avaz

tlo ne miruje

OVAKAV ZEMLJOTRES NE PAMTIM: Meštani Stoca u strahu, noć proveli na ulici i u automobilima, svi su nervozni

Bosna i Hercegovina -

Zemljotres jačine 5,6 stepeni po Rihterovoj skali zabeležen je sinoć s epicentrom u Stolcu, potvrđeno je zvanično iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Jedna meštanka grada u Hercegovini, vidno potresena, govorila je nakon nekoliko zemljotresa za Avaz, ali najgore je bilo u Stocu, gde je zabeležena i jedna žrtva.

Zemljotres, Mostar
foto: Printscreen/Facebook

- Bila sam legla i kada je počelo da trese, to je katastrofa. Bio je unuk sa mnom. Mi smo uglavnom izleteli. Kod nas nije bilo nikakve štete, jer je to nova zgrada, malo je nešto popucalo. Nervoza, evo nas sad smo u autu. Jedan sin sa porodicom, drugi bili su tu, bili smo ispred zgrade. Šta da vam kažem - rekla je meštanka Stoca.

Kaže da nije znala E. S. (28), devojku koja je stradala u sinoćnjem potresu.

- Nažalost. Ja curu ni ne znam. Tuga. Ovakav potres u Stocu nije bio. Ja sam ovde, živim i radila sam, ali ovakav potres ne pamtim - dodala je.

Meštani Stoca su potreseni i noć su proveli van svojih kuća, a nekoliko jakih zemljotresa pogodilo područje kod Stoca i Mostara. Kako javlja EMSC zadnji je bio jačine 4,4 po Rihteru i desio se oko 4.20 sati, a epicentar je bio 32 km od Mostara, odnosno 14 km od Stoca.

(Kurir.rs/Avaz)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track