KAD SU REKLI MAJCI DA JOJ JE ĆERKA PREMINULA USLEDIO ŠOK: Semir, povređen u zemljotresu, prisustvovao najpotresnijoj sceni
Foto: screenshot Youtube/Evolution Crisis, screenshot Youtube/Digital Daily TV

ispovest iz bolnice

KAD SU REKLI MAJCI DA JOJ JE ĆERKA PREMINULA USLEDIO ŠOK: Semir, povređen u zemljotresu, prisustvovao najpotresnijoj sceni

Bosna i Hercegovina -

Zemljotres jačine 5,6 stepeni po Rihterovoj skali zabeležen je sinoć s epicentrom u Stocu, potvrđeno je zvanično iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Jedna devojka (28) je nastradala kada je na njenu kuću pala stena, a ima više povređenih osoba.

- Zaspao sam, a oko 22 sata probudio me jak zemljotres usled čega sam skočio iz kreveta i počeo da trčim niz stepenište kuće - reči su kojima počinje svoju ispovest iz mostarske bolnice Semir Kasumović za portal 072info.

Zemljotres, BIH, Bosna i Hercegovina
foto: screenshot Youtube/Evolution Crisis

Kako priča Kasumović, koji je iz Čapljine, on se povredio dok je trčao iz kuće.

- Počeo sam trčati niz stepenište kuće u kojoj smo smešteni, u gradu Čapljina. Prilikom trčanja niz stepenice sam pao, otišao sam u hitnu u Čapljini, odakle su me uputili za Mostar - govori on.

Ipak, posebno je težak trenutak bio kada je svedočio da javljaju porodici da je njihova kćerka preminula usled povreda.

Zemljotres, BIH, Bosna i Hercegovina
foto: screenshot Youtube/Digital Daily TV

- Ovde zatičem porodicu poginule devojke koja još nije imala pojma o njenoj smrti. Nedugo zatim su obavestili majku, koja je i sama povređena. Onda je nastao pravi šok - priča Kasumović.

Na sreću, nije zadobio teže povrede.

- Snimio sam nogu, ustanovili su da mi je pukla peta i upravo čekam da mi stave gips, nakon čega ću verovatno biti pušten na kućno lečenje - završava svoju Kasumović.

Inače, a prema zvaničnim informacijama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, zemljotres koji jes uzdrmao BiH jačine je 5,6 stepeni po Rihteru, te je peti najjači zemljotres zabeležen na tlu te države i najjači u poslednjih 50 godina.

(Kurir.rs/072info)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track