MINISTRU U BiH PRETE SMRĆU: Predložio sam da 4.maj bude neradan dan! Preklapaju se praznici, 1. maj pada u nedelju!
Foto: Facebook / Spahija Kozlić

neverovatan povod

MINISTRU U BiH PRETE SMRĆU: Predložio sam da 4.maj bude neradan dan! Preklapaju se praznici, 1. maj pada u nedelju!

Bosna i Hercegovina -

Ministar obrazovanja Zeničko-dobojskog kantona Spahija Kozlić prijavio je pretnje smrću koje dobio samo zato što je predložio da 4. maj bude neradni dan u školama za decu i radnike na području ovog kantona zbog podudaranja bajramskih i prvomajskih praznika.

Ranije je ovo ministarstvo i ministar Kozlić predložilo školama da 4. maj bude neradni s obzirom na to da 1. maj, koji se praznuje dva radna dana, ove godine "pada" u nedelju, automatski su neradni dani ponedeljak i utorak.

Prvi dan Ramazanskog bajrama obeležava se u ponedeljak, 2. maja.

"Imajući u vidu da je ove godine došlo do preklapanja praznika, smatramo da je potrebno neradnim danom proglasiti i 4. maj. Škole su u obavezi da blagovremeno informišu radnike škole, učenike i njihove roditelje ili staratelje sa sadržajem ove preporuke", izjavio je Kozlić ranije za medije.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine takođe je ranije 1., 2. i 3. maj proglasila neradnim danima, ali preporuka Kozlića nije se svidela građanima Zenice koji su politički oponenti stranke kojoj pripada Kozlić.

Tako je jedan od komentatora nakon niza uvreda putem društvene mreže Fejsbuk dobio i komentar u kojem se poziva na ubistvo Kozlića.

"Danas sam policiji prijavio pretnju smrću koja mi je upućena putem Fejsbuka. Očigledni povod za pretnju je moja odluka da se skrati trajanje nastavnog časa zbog niskih temperatura u školskim prostorijama uzrokovanih prestankom daljinskog grejanja u Zenici i preporuka da zbog bajramskih i prvomajskih praznika sreda, 4. maj, bude neradni i nenastavni dan. Uglavnom, u pretnji je stajalo da me treba 'roknut u po glave'. Slične pretnje sam ranije zanemarivao, ali više neću", napisao je ministar Kozlić.

I ranije su većnici u Gradskom veću Zenice akcentirali da je narušena međuljudska atmosfera u Zenici i da je samo pitanje kada će životi biti ugroženi.

Javni poziv na likvidaciju je posao za policijske službenike koji su danas saslušali ministra, ali i u ranijim godinama brojne druge osobe. Međutim, policijskih rezultata za prijave pretnji na društvenim mrežama nikada nije bilo.

Kurir.rs / Klix.ba, Foto: Facebook / Spahija Kozlić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track