OPŠTI IZBORI U BIH 2. MAJA CIK donela odluku! Biraju se članovi predsedništva i skupštine BiH, parlamenta federacije.....
Foto: EPA/FEHIM DEMIR

Sedam bilo ZA, jedan protiv

OPŠTI IZBORI U BIH 2. MAJA CIK donela odluku! Biraju se članovi predsedništva i skupštine BiH, parlamenta federacije.....

Bosna i Hercegovina -

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK) danas je donela odluku o raspisivanju i održavanju opštih izbora, koji će se održati 2. oktobra ove godine.

Izbori su raspisani za izbor članova Predsedništva BiH, Parlamentarne skupštine BiH, parlamenta Federacije BiH, Narodne skupštine Republike Srpske, Skupštinu Brčko Distrikta i kantonalne skupštine.

Na izborima će se neposredno birati i predsednik i dva potpredsednika Republike Srpske.

Izbori su raspisani prema zakonu, najmanje 150 dana pre datuma održavanja izbora.

Od sedam članova CIK-a, pet je bilo za raspisivanje i održavanje izbora u oktobru ove godine, dok je jedan član CIK-a, Vlado Rogić bio protiv.

Član CIK-a Ahmet Šantić nije prisustvovao sednici.

Nakon što je Centralna izborna komisija BiH donela odluku o raspisivanju izbora, odredbe Izbornog zakona predvidjaju da se sredstva za njihovo održavanje mora obezbediti u roku od 15 dana.

Savet ministara BiH i Parlamentarna skupština BiH treba da donesu budžet BiH i obezbediti sredstva za održavanje izbora.

kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track