FILMSKA OTMICA U BRČKOM Kinezi oteli sunarodnike zbog duga od 125.000 evra: Sačekali ih ispred hotela a u stanu imali pomagačicu
Foto: Shutterstock

bih

FILMSKA OTMICA U BRČKOM Kinezi oteli sunarodnike zbog duga od 125.000 evra: Sačekali ih ispred hotela a u stanu imali pomagačicu

Bosna i Hercegovina -

Dvoje kineskih državljana završilo je u jednomesečnom pritvoru jer su prošle sedmice u Brčkom oteli dvoje svojih sunarodnika. Kako su objavili istražitelji, razlog odmice je neizmireni dug u iznosu od 125.000 evra.

Postupivši po predlogu Tužilaštva Brčko distrikta, nadležni sud u Brčkom odredio je pritvor kineskim državljanima, 51-godišnjem S. B. i 40-godišnjem S. X. (40) zbog otmice dvoje sunarodnika izvršene 5. maja u Brčkom.

Usled opasnosti od bekstva, njima je određen pritvor u trajanju od jednog meseca, dok su osumnjičenoj za pomaganje u otmici, 44-godišnjoj W.S. izrečene mere zabrane.

"U okviru istrage, koja se vodi pod nadzorom Tužilaštva, Policija Brčko distrikta BiH krajem prošle sedmice uhapsila je troje kineskih državljana zbog sumnje da su 5. maja, oko 9 sati, ispred hotela Nea Garni u Brčkom izveli otmicu sunarodnika Z. J. i H. G.

Sumnja se da su S. B. i S. X, u nameri da od Z. J. iznude poslovni dug, sa dvojicom telohranitelja, sačekali izlazak oštećenih iz hotela, a zatim ih uz pretnje uveli u automobil i odvezli u obližnji stan trećeosumnjičene W. S. ", navode iz tužilaštva.

Kako ističu dalje, tu su ih protivpravno držali i preteći im pištoljima uslovljavali da S. B. na ime štete iz ranijih poslovnih odnosa vrati iznos od 125.000 evra.

"Koristeći telefon koji mu je ostavljen za kontakte radi slanja novca, Z. J. je uspeo da pošalje poziv u pomoć prijatelju, koji je uveče tog dana događaj prijavio policiji. Policija ih je ubrzo lišila slobode i predala tužilaštvu, koje je odmah po ispitivanju osumnjičenih podnelo predlog za određivanje pritvora za S. B. i S. X, odnosno za izricanje mera zabrane za W. S.", navodi se u saopštenju.

Kurir.rs/Klix.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track